La Policia Local de Cambrils realitzant un control de trànsit

Cambrils obre una convocatòria per crear una borsa d'agents interins de la Policia Local

Les persones interessades poden presentar les instàncies a partir d’avui, 24 de febrer, i fins al 15 de març

L’Ajuntament de Cambrils ha obert una convocatòria mitjançant concurs oposició lliure per tal de crear una borsa d’agents interns de la Policia Local —grup C, subgrup C2—, per cobrir places de reforç durant la temporada turística i altres necessitats que puguin sorgir, han explicat des del consistori. La nova borsa tindrà una vigència de tres anys i substituirà l’anterior, que ja s’havia esgotat.

Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds per participar en el procés de selecció a partir d’avui mateix, 24 de febrer, i fins al pròxim 15 de març. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Cambrils.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Patrullatge a peu, informació i control

Segons ha apuntat l’ajuntament cambrilenc, la convocatòria es deu a la necessitat d’incorporació d’efectius interins durant els mesos amb més turisme. Aquests agents es destinen, sobretot, al Grup de Reforç, d’Atenció i Proximitat (GRAP) i a la Unitat de Patrulla de Costes per millorar l’atenció a la ciutadania i la prevenció de les infraccions.

«Entre les seves tasques hi ha el servei de patrullatge a peu a la zona del Port de Cambrils, zones comercials i passeigs marítims, i també a les platges en les hores de màxima afluència de banyistes», han detallat des del consistori. Alhora, com l’any 2020, aquesta temporada els interins també hauran de donar suport als serveis d’informació i control del compliment de les mesures per evitar la propagació de la Covid-19.

Les persones aspirants que superin el procés de selecció passaran a formar part d’una borsa, ordenada segons la puntuació obtinguda, i podran cobrir substitucions derivades de qualsevol necessitat, incidència i vacants que es puguin donar a la plantilla de la Policia Local de Cambrils. Amb això, podran formar part de les unitats de reforços durant les campanyes turístiques, cobrir baixes, permisos, llicències, jubilacions, suspensions i altres situacions similars.

Quatre fases de selecció

El procés de selecció tindrà quatre fases: oposició, concurs, formació i pràctiques. Les proves selectives, precisament, seran de coneixements i culturals, de llengua catalana, proves psicotècniques i mèdiques i proves físiques —circuit d’agilitat, pressió sobre banc, cursa de llançadora i natació. Posteriorment, es valorarà l’experiència, les titulacions, els cursos de formació i l’atorgament de distincions, entre d’altres.

Les persones aspirants que vagin superant les diverses proves hauran de realitzar un curs d’una durada no superior a 120 hores o 20 dies lectius a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, abans d’incorporar-se al cos cambrilenc com a agents interins.