L'Ajuntament de Vila-seca vol cobrir les places vacants que té dins del cos de la Policia Local. Per aquest motiu, ha posat en marxa el procés de selecció de tres nous agents mitjançant concurs d'oposició en torn lliure que s'incorporaran a la plantilla orgànica de l'Ajuntament. Aquestes tres places estan cobertes en l'actualitat amb policies interins i l'objectiu és passar-les a propietat i continuar en aquesta línia els pròxims anys per tal de professionalitzar tots els agents de la plantilla.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
D'aquesta manera, l'Ajuntament vol acabar de completar el relleu generacional que s'ha produït dins del cos els últims anys i consolidar la plantilla de cara al futur. Cal recordar que el passat mes d'abril, el consistori ja va ampliar el cos amb la incorporació de vuit agents. En l'actualitat, Vila-seca compta amb un total de 40 agents, tot i que molts segueixen en règim interí.
Pere Segura: «Vila-seca té un dels nivells de seguretat més alts de la província»
«Volem seguir potenciant el nostre model de policia de proximitat i ara estem en una fase de consolidació de totes les places d'agent que tenim», explica l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura. «És una qüestió que no s'ha pogut fer abans perquè la llei no ens ho permetia, però confiem que enguany ja podrem enviar a l'acadèmia de tres a cinc policies», detalla. I és que, a banda de les tres places que es cobriran ara, els agents que superin totes les fases de l'oposició passaran a formar part d'una borsa de treball per cobrir possibles vacants en el futur.
Sobre la sensació d'inseguretat que existeix en certes zones del municipi, el batlle considera que «el nivell de seguretat de Vila-seca és altíssim. De vegades, algunes bretolades o robatoris a diferents xalets, a nivell mediàtic poden generar molt alarmisme, però no és la realitat. Les estadístiques diuen que Vila-seca té un dels nivells de seguretat més alts de la província. Això no vol dir que no s'hagin de prendre decisions, jo sóc molt partidari d'introduir cada cop més les noves tecnologies, per exemple».
La convocatòria de les tres places està oberta fins al 15 d'octubre i totes les bases es poden consultar a través de la seu electrònica de l'Ajuntament. Entre els requisits, els aspirants han de tenir nacionalitat espanyola o d'un país de la Unió Europea, haver obtingut el títol de l'ESO o equivalent, tenir entre 18 i 45 anys i una alçada mínima de 1,65m les dones i 1,70m els homes. Per superar el procés de selecció, els candidats hauran de sotmetre's a un seguit de proves de coneixement i d'aptituds físiques, així com a una prova teòrica i un examen psicotècnic. Cada una d'aquestes fases serà eliminatòria.
Sis mesos com a policies en pràctiques
Les tres persones que guanyin l'oposició hauran de superar el curs específic que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i realitzar després un període de pràctiques de sis mesos dins de la Policia Local abans d'entrar a formar part del cos de funcionaris de l'Ajuntament. La despesa corresponent a la contractació d'aquests tres agents, entre nòmines i Seguretat Social, serà d'uns 150.000 euros anuals.
L'ampliació de la caserna, en 'stand by'
D'altra banda, la transformació de la Policia Local de Vila-seca té en l'horitzó un altre repte important; l'ampliació de la caserna del carrer de Sant Antoni. L'Ajuntament va adquirir fa dos anys el local cantoner entre els carrers de Sant Antoni i de la Font —que ocupava l'antiga cafeteria Vivaldi— per tal de duplicar l'espai disponible per a la tasca de la policia i l'atenció ciutadana. Ja fa més de vint anys que es va inaugurar la caserna, el 1998, i l'anterior govern va elaborar un avantprojecte per tal de reformular les instal·lacions policials. Tot i això, segons confirmen fonts municipals, encara no s'ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu i el projecte es troba «en stand-by».