Imatge promocional de Camela

L'Ajuntament de Salou paga 32.000 euros pel concert de Camela a la Festa Major

L'organització de la Festa Major d'Hivern ha comptat amb un pressupost total d'uns 465.000 euros

L'actuació de Camela ha estat un dels plats forts de la Festa Major d'Hivern de Salou  que ha posat punt final aquest dilluns 3 de febrer. El concert, d'entrada gratuïta, va omplir l'Envelat el passat dissabte 25 de gener. Les invitacions s'havien de recollir dies abans a les oficines de Cultura i es van esgotar en poques hores, fet que va aixecar cert malestar entre les persones que no van poder assistir.

Ara s'ha conegut el preu que va tenir l'actuació per a les arques municipals: 32.000 euros. El contracte signat entre l'Ajuntament de Salou i l'empresa Producciones Charras SL, encarregada de portar el grup a Salou, es va signar per 26.500 € corresponent al cost del concert i 5.565 € més en concepte d'IVA.

Aquest caixet inclou 90 minuts de concert i també les despeses de muntatge, desplaçament i equips de so i il·luminació. Tanmateix, el consistori va assumir el cost del muntatge de l'escenari i l'equip elèctric, plataformes, camerinos i càtering.

La Festa Major d'Hivern compta amb un pressupost pròxim al mig milió d'euros

El concert de Camela va ser una de les despeses més destacades d'organitzar la Festa Major d'Hivern de Salou, però no la més gran. En total, la festa ha comptat amb un pressupost d'uns 465.000 euros. Les partides han sortit de diferents departaments de l'Ajuntament. L'àrea de Cultura i Festes hi destina 376.000 euros; l'àrea de Joventut, uns 33.000 i la d'Infància, 16.000 més. A aquests diners, cal sumar els  40.450 euros que es reparteixen en subvencions les 25 colles participants al Cós Blanc.

La gran festa del confeti, acte central de la Festa Major, és també l'acte amb un cost més elevat. Pràcticament la meitat del pressupost de tota la programació se'n va a l'organització del Cós Blanc. Partides com el lloguer dels equips de so (82.406 €) o la compra de les 25 tones de confeti que es llencen durant la rua (33.524 €) són els principals conceptes d'una factura que ascendeix a 173.000 euros.