Turistes banyant-se a la piscina d'un hotel de la Costa Daurada, a Vila-seca

La Costa Daurada confia en el turisme estatal i francès de cara al mes d'agost

El mes de juliol ha estat bo, tot i que no s'han recuperat les xifres prèvies a la pandèmia

El sector turístic de la Costa Daurada confia que els visitants estatals i francesos ajudin a remuntar les xifres d'ocupació a l'agost després d'un juliol bo, però en què no s'han recuperat els nivells previs a la pandèmia. «Ens estem acostant a 2019, que ja seria un èxit perquè va ser una bona temporada», ha indicat el portaveu de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià.

Tot i la bona resposta del mercat britànic i irlandès, els empresaris d'hostaleria encara noten la manca de turisme rus. «Per la Costa Daurada és un turisme important, érem líders en el mercat rus», ha remarcat el portaveu de la FEHT. «Venim d'una misèria tal que qualsevol cosa que vingui pot ser bona, però la veritat és que la gent ha tornat», ha resumit Guardià.

Pel que fa a les l'Ebre, des de la Federació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), preveuen un 80% d'ocupació durant l'agost, recuperant així els nivells anteriors a la pandèmia.

Optimisme al sector després de dos anys marcats per la pandèmia

Els turistes han omplert els allotjaments de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre durant el mes de juliol, principalment els caps de setmana. Guardià ha calculat que s'han assolit percentatges d'entre el 80 i el 90%, especialment durant els dies festius, motiu pel qual el sector s'ha mostrat optimista després de dos anys marcats per les restriccions derivades de la pandèmia.

De moment, els mercats alemany, holandès i el belga estan funcionant bé en els càmpings, mentre que l'arribada de turisme britànic s'està recuperant i l'irlandès s'està expandint respecte als anys anteriors. «L'ocupació als càmpings és millor respecte als hotels, segurament perquè el càmping té molts més clients directes, no tant de touroperador, i no treballa amb el britànic ni amb rus», ha concretat Guardià.

Els empresaris confien que l'agost millori substancialment les xifres de juliol. Especialment, perquè és quan està previst que facin majoritàriament vacances els turistes espanyols i francesos. En concret, els principals clients provenen de la conca de l'Ebre, València, Madrid i França.

El sector, però, mostra ja certa preocupació sobre la manca de turistes russos i britànics un cop hagi acabat aquest mes de major ocupació. «L'interrogant està justament en què succeirà al setembre i octubre», ha reblat el responsable de la FEHT.

Optimisme dels allotjaments rurals ebrencs

Per la seva banda, els propietaris dels allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre tenen l'esperança d'assolir aquest mes d'agost nivells d'ocupació similars als registrats fa dos anys, abans de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19. «Si no hi ha cancel·lacions, tindrem al voltant d'un 80% d'ocupació aquest mes d'agost», subratlla el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel.

Durant aquest mes de juliol passat, les xifres han estat també relativament bones. Han assolit entre un 80 i un 90% de places ocupades, però principalment només els caps de setmana, fet que fa baixar força el percentatge global del mes. En canvi, a l'agost, admet Bel, el nivell serà força més estable durant tot el mes.