El sector immobiliari confia en mantenir la bona dinàmica dels darrers anys pel que fa a la creació d’habitatge nou. Des de l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE) han apuntat que el 2018 a Catalunya es van iniciar 14.500 habitatges, un 30% més que el 2017, i que la tendència és mantenir aquest ritme de creixement. Així, confien en crear uns 25.000 habitatges d’aquí tres o quatre anys, una xifra que Marc Torrent, director general de l'APCE, ha qualificat de normal per al país. Les dades s’han facilitat en el marc d’una jornada que l’APCE ha organitzat a Salou per analitzar la situació de l’habitatge vacacional. Un segment que es preveu que creixi a la Costa Daurada amb l’arribada de Hard Rock.
Torrent ha exposat que el sector està encara sortint de la crisi. Segons l’APCE el 2013 va ser quan es va tocar fons, amb poc més de 3.000 habitatge iniciats. En el moment àlgid de la bombolla, el 2006 se’n van arribar a fer 120.000. Per aquesta raó ha considerat que han d’aspirar a començar uns 25.000 habitatges cada any, incloent primeres residències, grans rehabilitacions i apartaments de vacances.
L’increment s’albira en diferents zones de Catalunya, però principalment Torrent l’ha ubicat a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les zones turístiques, principalment Costa Daurada, Costa Brava i Pirineu. «Aquelles zones on es desperta la producció és per dos factors. Perquè hi ha hagut una absorció dels estocs d’obra nova del passat i perquè hi ha una demanda acreditada que fa que hi hagi necessitat d’habitatge«, ha concretat el director general d’APCE. Una d’aquestes àrees és la que engloba els municipis de l’entorn del macrocomplex de Hard Rock. L’APCE preveu que s’hi facin tant pisos turístics com primeres residències per donar resposta als 10.000 treballadors que hi haurà.
Pel que fa a l’evolució del preu, Torrent ha afirmat que espera que augmenti. «Estem en fase de recuperació, som lluny dels màxim del 2006 i 2007» ha comentat. Per Torrent quan s’analitza la tendència no es té en compte l’augment de l’IPC dels darrers anys, i que no s’ha introduït en el cost de l’habitatge. «Hi ha un 13% d’IPC que no s’ha repercutit en el preu, i en total estem per sota d’un 30% dels màxims» d’abans de la crisi.