Una imatge de la paròdia de Crims a Cambrils

'El crim de la vara', el vídeo viral sobre Cambrils i l'arribada al poder de Klein

Una paròdia del programa 'Crims' de Carles Porta ha sacsejat el panorama polític cambrilenc

A mitjan setembre de 2021, esclatava la notícia de la moció de censura a l'Ajuntament de Cambrils. La formació NMC, integrant del govern municipal, i l'oposició registraven a una moció de censura contra Camí Mendoza. Una moció que prosperaria en el plenari que se celebrava a finals del mateix mes de setembre.

Una acció que causava gran rebombori a la localitat de la Costa Daurada. El nou govern, encapçalat per Oliver Klein, arribava al consistori amb les formacions NMC, PSC, Ciutadans, PP i dos regidors no adscrits. 

Un tema amb molts ingredients que ha estat aprofitat pels membres de la Nit dels Artistes de Cambrils. Aquests han imitat el programa 'Crims' de Carles Porta amb 'El crim de la vara', que narra l'arribada al poder d'Oliver Klein i la seva trajectòria política.

Oliver Klein
Moment de la proclamació d'Oliver Klein com a alcalde de Cambrils | Ajuntament de Cambrils

Crims, Klein i l'arribada al poder

Oliver Klein alçava la vara d'alcalde de Cambrils després de molts anys formant part del consistori cambrilenc. Una trajectòria política que va iniciar-se a les files del PSC, fins a formar el seu partit Nou Moviment Ciutadà. 

El programa de 'Crims' que s'ha fet a Cambrils té tots els ingredients de l'original. Una entrada amb imatges aèries de la localitat il·luminada pels fanals enmig de la negra nit, la veu en off del seu particular Carles Porta i els protagonistes de la història. Tots, menys Oliver Klein.

L'exregidor Dani Pallejà i l'exalcalde Robert Benaiges, per a narrar el principi de la trajectòria de Klein, o el periodista Lluís Rovira per a posar matisos d'aquest particular 'crim' a la cambrilenca. 

També en destaca el paper de l'exalcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, la primera rival per l'alcaldia de l'actual batlle cambrilenc. 

Dues figures que també han participat en aquesta paròdia de 'Crims' han estat dues de les figures més destacades d'aquesta història. L'exalcaldessa Camí Mendoza i el regidor Lluís Abella, eren els socis de govern d'Oliver Klein fins a l'esclat de la moció de censura. També hi apareix el regidor Edu Pellicer. 

Una gran realització que ha estat elaborada per la productora Sinestèsic. Un vídeo de 15 minuts amb tots els ingredients de l'arribada d'Oliver Klein a l'alcaldia de Cambrils.