Encara no fa dues setmanes que saltava la notícia. L'empresa Benur Eventos, que havia obtingut la concessió per gestionar el restaurant del Club Nàutic Cambrils, anunciava una demanda contra l'actual junta directiva del club, presidida per Ramon Vallverdú. El motiu? La directiva de l'entitat cambrilenca havia retirat la concessió a Benur i se l'havia donat al segon classificat.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Segons fonts consultades per aquest mitjà, «quan retiren la concessió a Benur, argumenten que l'empresa no és prou solvent cosa que no és cert». La demanda, per danys i perjudicis, es va presentar a finals de l'any passat. Era un afegit més a tres anys de mandat convulsos i que s'han traduït en una nova moció de censura, que s'albira a l'horitzó; sis demandes judicials pendents, per un valor total superior al milió i mig d'euros; i un fort malestar dins la plantilla del Club Nàutic de Cambrils.
Sis demandes judicials
A banda d'aquest darrer front, la junta directiva encara enguany un calendari judicial difícil. Segons les fonts consultades, la cursa judicial començarà el 5 de febrer, quan s'haurà de dur a terme un acte de conciliació amb un particular sobre unes «afirmacions fetes». El particular reclama 25.000 euros.
El 4 de març també se celebrarà un nou judici contra el Nàutic. En aquest litigi, reclamen a la històrica entitat cambrilenca 7.078 euros. Per últim, encara amb data prevista, el 18 de maig d'enguany, l'entitat haurà de fer front a una demanda reclamant prop de 70.000 euros (68.990,94 euros) per part de L.R.A Infraestructures Consulting, empresa especialitzada en actuacions en ports.
Pendent de tramitació hi ha la demanda de més d'1,5 milions d'euros que la UTE lleidatana encarregada de dur a terme la remodelació del Club Nàutic de Cambrils ha interposat contra la històrica entitat cambrilenca. El judicial no és l'únic front obert de l'actual junta directiva del Nàutic. Fonts pròximes a la junta directiva remarquen que, durant l'assemblea telemàtica del mes de novembre de l'any passat, es va informar els socis de les diferents problemàtiques judicials, «en un exemple de la voluntat de transparència de l'equip directiu»
Malestar entre els treballadors
A més a més, creix el malestar entre la plantilla del Club Nàutic de Cambrils, Segons fonts consultades, els treballadors no entenen que «la juntadirectiva presumeixi de bona gestióeconòmica, ens hagi enviat a l'ERTO i per enguany, i sense passar-ho per l'assemblea, aprovin una reducció del 25% de les quotes d'amarra dels socis».
Segons es pot consultar a la pàgina web estimemcncb, l'actual juntadirectiva, que va guanyar les eleccions l'any 2017, ha acomiadat, en 3 anys, a dos gerents; el director de l'acadèmia; el responsable del Port; el director d'obres contractat pel club; el director, el coordinador i el responsable de manteniment de l'escola de vela; i la responsable de comunicació. Tot plegat ha generat una despesa superior als 150 mil euros, entre acomiadaments, despeses legals i seleccions de nous treballadors.
Els treballadors també lamenten que «ens asseguren que no hi ha diners ni per comprar-nos EPI ni per donar-nos bicicletes que ens ajudin a desplaçar-nos per dins de les instal·lacions del Nàutic». El malestar ha crescut tant que els treballadors han fet el pas de sindicar-se per «reclamar els nostres drets i denunciar la gestió actual. No podem més!» Fonts pròximes a l'equip de govern de l'entitat es fan càrrec que «estar en situació d'ERTO no és un plat de bon gust per ningú. Ho vam fer per poder continuar mantenint els llocs de treball. Tant de bo puguem revertir la situació tan aviat com es pugui!»
Una nova moció de censura
Per tot plegat, s'ha iniciat un procés de recollida de firmes per impulsar una nova moció de censura contra l'actual juntadirectiva. Es tracta de la tercera moció que ha d'encarar l'actual equip de govern de la històrica entitatcambrilenca. Els dos primers intents, segons fonts consultades, no van tirar endavant: «A la primera van presentar les firmes, sense els DNI, i a la segona van portar el document com corresponia, però el text de la moció era el mateix que l'anterior».
Fonts pròximes a la juntadirectiva apunten, sobre la nova moció de censura, que «hem intentat resoldre les diferències existents a través del diàleg. No ha sigut possible. És un dret dels socis la moció de censura. Si es presenta en temps i forma, aquesta junta la tramitarà, com no podia ser de cap altra manera».
Ara, un grup de socis ha iniciat el procés de recollida de signatures per presentar una nova moció de censura. Entre els promotors de la iniciativa es troba l'advocat Philippe Trujillo, del bufet Trujillo. Trujillo, en declaracions a TarragonaDigital, explica que «aquesta nova moció s'admetrà a tràmit, segur. Necessitem 60 signatures i en portem bastants més, a manca de molts socis. Ara bé, molt ens temem que quan la presentem, la mesa l'admetrà a tràmit i la junta posarà tots els entrebancs que pugui perquè es voti el més tard possible. És la política d'aferrament al càrrec de la que, incomprensiblement, els membres de la junta són grans adeptes».
Philippe Trujillo lamenta «el moment que viu el club és molt delicat. Mai havia estat tant buit com ara, però, quin atractiu pot tenir un club que té, actualment, uns serveis pèssims o inexistents de fa temps i un ambient social desaparegut?»
El grup promotor de la moció de censura reclama «un canvi al Nàutic. Tant de bo l'actual junta ho fes correctament i no s'hagués de plantejar, pel bé del club, res de censura a la junta directiva actual». Aquest és, a grans trets, el panorama que té per davant, a curt termini, el Club NàuticCambrils, una institució que l'octubre d'enguany complirà 57 anys d'història.