Camps agrícoles on està previst el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

El CRT tira endavant el canvi d'estatuts amb el vot contrari de l'Ajuntament de Salou

En la reunió s'ha validat el nou Pla Director Urbanístic amb el 'sí' dels tres membres: Salou, Vila-seca i la Generalitat

El Centre Recreatiu i Turístic (CRT) ha aprovat aquest divendres el canvi d'estatuts sobre els ingressos fiscals derivats de l'activitat econòmica del nou projecte de Hard Rock que s'endurien els ajuntaments de Salou i Vila-seca. En aquest sentit, el Govern i el consistori vila-secà hi han votat a favor, mentre que l'alcalde salouenc ho ha fet en contra.

En aquest sentit, el batlle de Salou, Pere Granados, ha anunciat que té la intenció de bloquejar aquest canvi estatutari que ara han d'aprovar els plenaris dels dos consistoris. Així, l'alcalde salouenc ha afirmat que a l'Ajuntament salouenc aquesta qüestió ni tan sols es debatrà. D'aquesta manera, el canvi estatutari no tirarà endavant.

Un canvi en la recaptació d'impostos que Salou no accepta

Cal recordar que la modificació dels estatuts que s'ha aprovat aquest divendres suposaria que el repartiment dels ingressos fiscals derivats de l'activitat econòmica en concepte de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels tributs locals derivats en l'àmbit dels terrenys dels Complexos Turístics Integrats (CTI), on s'ha de construir el projecte de Hard Rock, passi a ser d'un 59% per Salou i un 41% per Vila-seca.

Aquest percentatge és proporcional al volum de terrenys que hi ha al terme municipal de cada localitat. Tot i això, des de l'Ajuntament de Salou estan en contra d'aquest nou repartiment, ja que segons indiquen els estatuts vigents del CRT, cada consistori recaptarà el 100% dels impostos que es generin als terrenys del CTI que hi ha al seu terme municipal.

Granados ha assenyalat que «Salou és qui aporta més en temes de fiscalitat. El 85% del que es recapta és a Salou, però només en rebem el 57%. Estem perdent fiscalitat en favor de l'altre municipi», en referència a tot l'àmbit del CRT i no només als terrenys del CTI.

El nou Pla Director Urbanístic, validat

D'altra banda, la junta de direcció del CRT ha validat en la reunió d'aquest divendres el nou Pla Director Urbanístic. Els tres membres de l'ens han votat a favor i ara serà la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona, que es reunirà dimarts, la que l'aprovi inicialment. A partir d'aquí s'obrirà un termini d'exposició pública durant el qual es podran presentar al·legacions.

Tant l'alcalde de Salou, Pere Granados, com el de Vila-seca, Pere Segura, han expressat la seva satisfacció per la validació del nou PDU que afecta els terrenys dels Complexos Turístics Integrats (CTI), on s'ha de construir el projecte de Hard Rock. Granados ha apuntat que confia que entre juny i juliol des de la comissió d'Urbanisme es pugui fer efectiva l'aprovació definitiva.