Cua en una atracció de PortAventura

Cues i aglomeracions: L'estampa de PortAventura durant l'estiu de la Covid

El parc d'atraccions va reobrir les portes el passat 15 de maig

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a tancar molts recintes. Entre ells, els parcs d'atraccions d'arreu de Catalunya des de l'octubre de 2020. Les ganes d'anar-hi i gaudir eren moltes i la notícia de la reobertura d'aquests va ser molt positiva. 

El Procicat anunciava que podien tornar a obrir a partir del 9 de maig. Tot i això, PortAventura, per a preparar-ho tot adequadament, va decidir obrir el dia 15 de maig. Un anunci que arribava el primer cap de setmana sense estat d'alarma ni confinaments territorials. 

Les mesures que havien de seguir eren no superar el 30% de l'aforament i un seguit de mesures per prevenir la Covid-19. Des del parc temàtic es va fer una gran inversió, de més de 5 milions d'euros, per tenir-ho tot en ordre.

«I així tot»

Les mesures del Procicat han canviat els darrers mesos. Segons com ha avançat la pandèmia als municipis de Catalunya s'han implantat noves restriccions o s'han afluixat les imposades.

Pel que fa als parcs i fires d'atraccions, s'ha anat donant aire a poc a poc. S'ha augmentat l'aforament fins al 50% i els locals i establiments de restauració integrats, han pogut reobrir complint les mesures establertes per al sector.

Tot i això, aquest dimarts les imatges de cues i aglomeracions a PortAventura  han generat indignació a Twitter. Un missatge amb un simple «I així tot» amb quatre imatges de la situació que es vivia al parc temàtic han aixecat polseguera.

En les fotografies es capten llargues cues  per a entrar en algunes de les atraccions. La situació més preocupant, però, és la falta de precaució de molts dels assistents. Molts d'ells es poden veure fent cua sense portar la mascareta posada i, a més, sense guardar una distància de seguretat de prevenció.