Atletes durant la sortida de la Cursa Comaigua de Cambrils

La cursa Comaigua se celebrarà a Cambrils el 27 de març

L'esdeveniment esportiu comptarà amb una cursa de 10 km, de 5 km i les infantils

La cursa Comaigua torna a Cambrils el pròxim 27 de març. Un esdeveniment esportiu que arriba a la seva quarta edició de la mà de la companyia referent en la gestió del cicle de l'aigua i de serveis mediambientals al Baix Camp.

D'aquesta manera, es recupera la cursa popular per a famílies, atletes i aficionats al running, que va sorgir com a iniciativa per ressaltar la importància de l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida.

Una cursa que cada any va canviant de localitat al Baix Camp i se celebra amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març). Després de passar per Reus, la Selva del Camp i Riudecanyes, arriba a Cambrils en aturar-se per la pandèmia.

Obertes les inscripcions per la cursa Comaigua

Les inscripcions per participar a la cursa Comaigua ja estan obertes i es poden fer a través d'aquest enllaç fins al 23 de març. Es poden inscriure participants des dels 4 anys i el preu de la inscripció és gratuïta.

Per facilitar el desenvolupament de l'esdeveniment esportiu, l'organització disposarà de punts d'avituallament d'aigua i fruita, i assistència mèdica per als corredors.

També hi haurà l'Espai Comaigua amb tallers ludicofestius amb jocs tradicionals per a nens de 3 a 12 anys. L'objectiu d'aquest espai és promoure una actitud i uns comportaments positius envers el medi ambient i l'ús responsable de l'aigua.

La gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr, ha afirmat que «des de Comaigua, hem volgut recuperar una prova esportiva molt simbòlica per als ciutadans que hi participen, per mostrar la importància de l'aigua com un recurs natural imprescindible per a la nostra vida i que hem de cuidar».

El president de Comaigua, Eduard Pellicer, ha destacat que «fa més de 15 anys que treballem per oferir un servei de subministrament d'aigua de qualitat en més de 45.000 llars de la comarca del Baix Camp. I sabem que totes i cadascuna de les accions que realitzem tenen un impacte en el medi ambient i també en el dia a dia de les persones a les quals servim. Per això, treballem perquè el nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible es consolidin any rere any, i els nostres serveis vagin més enllà d'una gestió excel·lent del cicle integral de l'aigua. El nostre propòsit és contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels pobles i ciutats on estem presents».

Curses d'adults i infantils

La cursa Comaigua comptarà amb dues modalitats. La cursa d'adults, per a majors de 18 anys, de 10 i 5 quilòmetres; i la cursa dels infants per als nascuts entre el 2004 i el 2018.

Es lliuraran trofeus per als 3 primers classificats de cada cursa, i els 150 primers inscrits dels infantils i d’adults obtindran un buff tècnic de la cursa com a obsequi.

En el programa es poden consultar tots els recorreguts que compten amb un perfil molt favorable per als corredors i contribueix a l'obtenció de bones marques. Totes les curses s'iniciaran des de la Riera del Regueral, a partir de les 10 hores.

Una activitat esportiva popular de gran tradició al Baix Camp, motiu pel qual s'ha volgut ressituar en el panorama esportiu. L'organització va a càrrec del Consell Esportiu del Baix Camp i Comaigua i la col·laboració d'ajuntaments de la comarca.