Imatge de la sortida de la primera Cursa de la Dona de Cambrils, celebrada l'any 2018.

La segona Cursa de les Dones de Cambrils incidirà en el missatge «només sí és sí»

La cursa, que se celebrarà aquest diumenge 24 de novembre, s'emmarca dins dels actes de les Jornades per als Bons Tractes al voltant del 25 de Novembre

Per tercer any, l’Ajuntament de Cambrils ha decidit donar-li la volta a la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones, i organitza del 21 al 30 de novembre les Jornades per als Bons Tractes.  Aquest programa està impulsat pel Consell Municipal de Dones i l’àrea de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Esports.

Les Jornades per als Bons Tractes de Cambrils posen el focus d’atenció en els aspectes saludables que han de tenir les relacions entre homes i dones en tots els àmbits de la vida. Així, dona un gir al missatge i la imatge habitual de les campanyes contra la violència masclista per reforçar valors com la igualtat, el respecte, la confiança, la llibertat o l’empatia. Enguany el lema de la campanya és 'Deixa’t portar pel ritme dels bons tractes i aprèn els passos de l’amor saludable'.

Unes 400 persones se citen aquest diumenge, 24 de novembre, a la Cursa de les Dones

Una de les activitats destacades de les Jornades per als Bons Tractes de Cambrils arribarà el diumenge, 24 de novembre, amb la Cursa de les Dones,  organitzada per segon any des de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament i l’empresa Naturetime. L’objectiu és que sigui un esdeveniment social i festiu que doni cabuda a totes les dones.  La cursa constarà d'un circuit de 5 km que es pot fer corrent o caminant i la previsió és dels organitzadors és que hi participen unes 400 dones de totes les edats.

Els lemes #NomésSIésSI i #Respecta'm guiaran les participants al llarg de la cursa. S’han establert diferents categories individuals per edats i també categories d’equip per mare i filla, amigues, germanes, àvia, mare i filla, o grups de dues o tres dones de gimnàs, entitats i empreses. A més, també hi haurà una cursa familiar no competitiva de 2,5 quilòmetres oberta a tothom.

La Cursa de les Dones sortirà a les 9 del matí des del passeig de les Palmeres, seguirà cap a la rotonda del Club Nàutic per tornar en direcció al passeig Ponent fins a l’alçada del Dorado i tornar al passeig de les Palmeres. 

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de Naturetime o bé presencialment al Palau Municipal d’Esports. El preu dels diners de la inscripció inclou un donatiu d’una euro per l’AECC Contra el Càncer de mama. També es podran comprar samarretes i cintes de cap solidàries per col·laborar amb aquesta associació.

Cinema, contes i tallers per conscienciar sobre igualtat i relacions amoroses saludables

La programació de les Jornades per als Bons Tractes de Cambrils comença aquest dijous, 21 de novembre, amb la projecció del documental 'Volar', de Bertha Gaztelumendi  al Cinema Rambla de l'Art. El divendres, dia 22, tindrà lloc al Casal de la Gent Gran la sessió de Contes per la igualtat, amb el conte 'La princesa i el pirata', a càrrec de Silvia Palazón.

El programa complet es pot descarregar des d’aquest enllaç.