Imatge de bungalows del càmping Gavina de Creixell

La Costa Daurada i Terres de l'Ebre tanquen una «bona Setmana Santa» amb una ocupació d'entre el 60% i 80%

La massificació al Delta: el territori reclama regular i ordenar el flux de turisme

Els allotjaments de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre tanquen una Setmana Santa amb bones xifres d'ocupació, d'entre el 60 i el 80% de les places totals oferides. «Ha estat una bona Setmana Santa, la climatologia ens ha acompanyat», afirma Xavier Guardià, portaveu de la Federació empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Tot i no haver obert la gran hoteleria de la costa ni tampoc PortAventura World, el territori fa balanç positiu i afronta amb positivisme l'estiu. A l'Ebre s'ha registrat ple total, fins al punt de millorar les xifres d'ocupació de l'any 2019. El territori, davant la massificació d'aquests dies, remarca la importància de regular i ordenar el flux de turisme en un espai natural protegit com és el Delta.    

Tal com apuntaven les previsions, cases rurals, càmpings i apartaments turístics de Tarragona i Ebre han acaparat el turisme aquesta Setmana Santa, una alenada d'aire fresc per al sector turístic. «Li hem tret la pols a moltes coses, entre les quals, a la caixa registradora, perquè hi havia establiments que estaven tancats des de l'octubre del 2019», diu Guardià. Si bé quedar lluny de les xifres de plena ocupació d'anys anteriors, el territori es dona per satisfet.

«Tot i no tenir massa hoteleria oberta, hi ha hagut més d'un 80% dels càmpings oberts, el 50% dels apartaments turístics i entre un 15% i un 20% dels hotels; ens ha faltat el client espanyol que ens acostuma a visitar d'Aragó, Pamplona, la Rioja, País Basc i València», afegeix Guardià. Tot això fa que els grans hotels de la costa segueixin amb la persiana abaixada fins que pugui arribar el mercat estranger en una zona amb fama turística internacional per l'oferta de sol i platja.

Ple absolut al Delta de l'Ebre

A l'Ebre, l'ocupació ha estat del 100%, i fins i tot s'han millorat xifres del 2019, en bona part perquè la nit del diumenge al dilluns de Pasqua, que acostuma a ser més fluixa, ha millorat un 36% l'ocupació respecte al 2019. És a dir, en un any normal les reserves d'aquesta última nit eren del 50% i enguany s'han enfilat fins al 86%. «Hem anat a més en termes d'ocupació, però no ingressos», matisa la vicepresidenta de la Federació d'Associació d'Empreses d'Ecoturisme del Delta, Montse Callau.

La limitació d'aforament del 30% en els restaurants ha impedit que els empresaris poguessin fer més caixa. L'associació es congratula que les activitats a l'aire lliure també hagin fet ple. Amb tot, la massificació d'aquests dies concentrada a l'entorn del Delta de l'Ebre preocupa a un territori molt sensibilitzat vers un espai natural protegit que no pot assumir una gran càrrega turística, segons Callau. «Aquesta Setmana Santa ens ha demostrat que tenim deures a fer», conclou.