Una màquina enderrocant l'antiga estació de trens de Cambrils

L'enderroc de l'antiga Estació de Cambrils aixeca polseguera: denuncien irregularitats

ERC Cambrils ha fet un comunicat al voltant d'aquesta actuació 'exprés'

L'enderrocament de l'edifici de l'antiga Estació de Cambrils està generant molta controvèrsia a la localitat. Una infraestructura que és història de Cambrils, després de la seva construcció l'any 1865, i que va veure l'últim tren l'any 2020.

Un enderroc que ha provocat la reacció de part de l'exgovern municipal. ERC Cambrils ha fet un comunicat denunciant que hi ha irregularitats en les tasques que s'estan executant.

El cartell de Cambrils a l'antiga Estació de Trens durant l'enderrocament
ERC esclata contra l'actual govern i el seu alcalde | ERC Cambrils

«Falta de respecte i sensibilitat»

Les màquines retroexcavadores han començat a tirar a terra l'antiga estació de tren del municipi. Una actuació que s'ha començat «després de no respondre la petició dels grups municipals respecte a la legalitat que empara l'actuació», en terrenys que no són propietat de l'Ajuntament.

La portaveu d'Esquerra Cambrils, l'exalcaldessa Camí Mendoza, lamenta «la falta de respecte i sensibilitat vers la preservació d'elements patrimonials representatius del patrimoni cultural i arquitectònic de Cambrils». A més, assenyala que la decisió d'Oliver Klein és «una alcaldada en tota regla».

Per tot plegat, també es lamenten les presses i els procediments més dubtosos com són l'adjudicació directa, la no ocupació per la via d'urgència o el no requeriment a la propietat, entre altres. Uns fets que avui han culminat en la desaparició d'aquest element arquitectònic. 

Segons expliquen, el govern municipal explicarà el decret d'adjudicació directa a l'empresa encarregada de l'enderroc el pròxim dilluns. Una acció valorada amb 42.000 euros i unes explicacions donades quan ja s'hauran executat les tasques.

Deixant de banda l'enderrocament de l'antiga estació, assenyalen en el comunicat que «no és acceptable és que els veïns i veïnes de Cambrils hagin de pagar unes obres en un espai propietat d'un tercer, sense que sigui necessari, i existint el procediment per a requerir a la propietat la seva execució o fer-ho a càrrec seu».

A més, ADIF, com a titular dels terrenys i de l'estació, ha dut a terme l'enderroc d'instal·lacions similars en molts d'altres municipis sense que els ajuntaments respectius haguessin de córrer amb cap despesa. En aquest sentit, a Cambrils ja va procedir a l'enderroc de l'antic magatzem de mercaderies de la mateixa estació.

«En definitiva, és un greuge per tots aquells propietaris que es veuen requerits a realitzar tasques de neteja o manteniment dels seus edificis o terrenys, així com un greuge per tota la ciutadania de Cambrils que, sense cap necessitat, ha de pagar amb els seus diners l'enderroc», conclou Mendoza.