Imatge de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i el gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla.

El gerent del Patronat de Turisme de Salou, Juan Carlos Capilla, renuncia al càrrec

Esquerra demana que es convoqui la plaça i que no es faci una selecció a dit

El gerent del Patronat de Turisme de Salou, Juan Carlos Capilla, ha presentat la seva renúncia  al càrrec que va ocupar ara fa quatre anys i mig. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, es tracta d'una baixa voluntària, ja que Capilla hauria decidit tornar al sector privat. La presentació de la renúncia va tenir lloc el passat 13 de febrer, però la baixa no serà efectiva fins que no acabi el mes de febrer.

Cal recordar que la gerència del Patronat és un dels càrrecs de confiança de l'Ajuntament. Ara l'alcalde de Salou, Pere Granados, que també és president del Patronat de Turisme, haurà d'escollir el nou gerent.

Demanen que no es faci la selecció a dit i que es convoqui la plaça amb una oposició

Aprofitant l'avinentesa, el grup municipal d'Esquerra presentarà una moció en el plenari d'aquest dimecres, 26 de febrer, per demanar la professionalització d'aquest càrrec. Els republicans insten que l'Ajuntament convoqui una plaça de funció directiva «amb un sistema de selecció que respongui a criteris objectius i transparents mitjançant la convocatòria d’un concurs-oposició». A més, proposen que, fins que no es resolgui el concurs, sigui una persona de l’equip actual del Patronat de Turisme qui es faci càrrec de la gerència de forma provisional.

Mentre que fonts de l'equip de govern defensen que el gerent  del Patronat de Turisme sempre ha estat un càrrec de confiança escollit a instàncies del regidor de Turisme de torn; els republicans creuen que s'ha polititzat  aquest òrgan des que l'alcalde ocupa també la regidoria de Turisme. En aquest sentit, denuncien que «la seva manera d'actuar ha polititzat de forma desmesurada el Consell Rector, de manera que es fa difícil avui trobar el consens que anteriorment es donava amb facilitat», entre les forces polítiques i els empresaris turístics  que hi ha representats.

ERC denuncia que l'alcalde «ha polititzat de forma desmesurada» el Patronat de Turisme

Així mateix, els republicans consideren que «necessitem una persona al capdavant d'aquesta regidoria amb dedicació exclusiva, idees clares, preparació i bon coneixement de l'àrea. Tenir un regidor alcalde de turisme per fer-se fotos no és la manera més encertada de projectar el Salou del segle XXI», critiquen des d'ERC.