Imatge de part de les instal·lacions del Club de Golf Bonmont, al terme municipal de Mont-roig del Camp

El Club de Golf Bonmont podria canviar de mans: dos fons d'inversió, interessats

L'operació inclouria el camp de golf, l'hotel cinc estrelles —acabat i tancat des de fa tres anys— i terrenys d'ús residencial

Dos fons d'inversió estan interessats a comprar el Club de Golf Bonmont Terres Noves, situat a Mont-roig del Camp, segons ha avançat aquest diumenge el 'Diari de Tarragona'. Els interessats, que pagarien entre 20 i 25 milions d'euros, negocien per adquirir el camp de golf i les seves instal·lacions annexes, diversos terrenys residencials sense urbanitzar i l'hotel cinc estrelles que està als peus del camp de golf.

Les negociacions encara estan obertes i diversos despatxos d'advocats estan analitzant l'operació, ja que hi ha fins a tres societats propietàries involucrades. Així mateix, cal recordar que dues empreses creditores han demanat l'embargament i subhasta de l'hotel —acabat l'any 2019, però que encara no ha obert portes—, per cobrar els deutes que tenen per la construcció d'aquest.

Entre els propietaris hi ha els descendents de l'empresari suís Henri-Ferdinand Lavanchy, impulsor de la construcció del camp de golf fa més de tres dècades. En aquest sentit, segons el citat mitjà, la família Lavanchy va informar els treballadors sobre el procés de venda, ja els havien arribat notícies que havien portat intranquil·litat als empleats.

Tots els actius que entrarien en l'operació

El camp de golf, dissenyat pel reconegut arquitecte Robert Trent Jones Jr, inclou també la casa club, un restaurant on se celebren banquets i una zona d'instal·lacions esportives, que inclou pistes de pàdel, tenis i un camp de futbol. Aquests espais són propietat de la família Lavanchy i una altra empresa suïssa. 

El segon gran actiu és l'hotel de cinc estrelles, acabat l'any 2019, però que per diverses qüestions no ha obert portes i propietat dels mateixos socis. L'establiment, amb 135 habitacions de luxe i equipaments de salut i benestar, havia de ser el primer hotel de la cadena Marriott a Catalunya, però finalment els nord-americans van acabar desmarcant-se.

Imatge promocional del Bonmont Resort & Spa de Mont-roig del Camp
El complex hoteler compta amb 135 habitacions de luxe al terme municipal de Mont-roig del Camp. | Cedida

Finalment, l'operació també inclouria unes 50 hectàrees de terrenys sense urbanitzar d'ús residencial. El titular d'aquests actius és una societat que també és propietat de la família Lavanchy, que en un primer moment pretenia fer un segon camp de golf. Finalment, els terrenys es van requalificar i ara tenen ús residencial.

La presència de tres societats propietàries, així com la petició de dos creditors de l'embargament i subhasta de l'hotel cinc estrelles, fan que l'operació sigui complicada. Tot i això, si tira endavant, serà una bona notícia pel territori, ja que permetria desencallar la problemàtica de l'hotel de cinc estrelles tancat des de fa tres anys.