Pla sencer d'un noi i una noia jugant a les pales a la platja de Salou, amb diverses persones prenent el sol el 29 de maig del 2020.

L'oposició de Salou posa en el punt de mira el contracte dels semàfors d'accés a les platges de Granados

Les tres formacions portaran l'expedient a l'Oficina de Supervisió i Regulació de la Contractació | L'adjudicació es va fer per valor de 150.000 euros

Un dels principals maldecaps de tots els consistoris del litoral tarragoní, amb l'arribada del bon temps, ha sigut evitar massificacions a les platges. Cada municipi ha apostat per diferents solucions. La solució de  Salou ha sigut la instal·lació de més d'una vintena de  sensors a les  platges per regular-ne l'aforament  en temps real. El batlle salouenc, Pere Granados, va presentar la iniciativa, acompanyat per l'empresa que la duria a terme, als mitjans de comunicació a finals del mes de maig. Ara, gairebé dos mesos després, l'oposició política del plenari de Salou ha destapat la capsa dels trons.

Aquest dijous, 16 de juliol, els grups municipals de Ciutadans, ERC i PP han fet públic que han denunciat a l'Oficina de Supervisió i Regulació de la Contractació, organisme del ministeri d'Hisenda,  l'expedient dels semàfors de control d'accés a les platges. La clau del problema és, segons els tres grups, que «l´alcalde va presentar el projecte conjuntament amb un responsable de l´empresa que va resultar contractada  abans de que  s´iniciés l´expedient  de contractació, i amb una antelació de 6 dies a la data que es va adjudicar el contracte». 

L'oposició en bloc ha fet aquest pas després d'haver demanat a l’equip de govern de Salou que declarés la nul·litat d´aquest contracte, «per possibles irregularitats». «Petició que no va ser atesa» han recordat PP, Ciutadans i ERC, que en les darreres setmanes han deixat les diferències ideològiques de banda, i estan actuant conjuntament. 

Contracte adjudicat per 150.000 EUROS

Els portaveus dels respectius grups municipals de l´oposició, Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP) han assenyalat que «hi ha una gran similitud entre l’informe dels serveis tècnics on descriuen el sistema necessari per controlar l’aforament de les platges, la proposta de l’empresa adjudicatària i el sistema presentat  davant dels mitjans de comunicació». 

Per tot plegat, els tres partits de l’oposició han considerat que «existeixen  sospites fonamentades que l’equip de govern ja hauria pres una decisió  sobre l’adjudicació del contracte i que indiquen que s’hauria construït l’expedient com a mitjà per justificar-ho i no com a mitjà per determinar el contractista».

Segons aquests grups municipals, «el contracte ha costat a tots els salouencs més de 150.000 euros i ara, a més, el consistori ha hagut de fer una nova contractació, per valor de 23.000 euros més, per fer les obres necessàries per poder subministrar electricitat a les càmeres de control d’aforament de les platges, la qual demostra, un cop més,  la improvisació de l’alcalde i de l’equip de govern».