L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp serà declarada BCIN

L'esclat de la pandèmia del coronavirus va aturar els tràmits per protegir el monument històric

L'esclat de la pandèmia en va aturar la tramitació, però el Departament de Cultura de la Generalitat n'ha desencallat el procediment i ben aviat serà una realitat. L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp serà declarada Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric.

El Departament no només inclou al registre de béns culturals el patrimoni arquitectònic, sinó també el seu entorn de protecció. La declaració de BCIN ha estat motiu de celebració del govern local de Mont-roig del Camp.

Un fet que esdevé una futura protecció d'aquest element patrimonial. A més, s'han mostrat convençuts que podria fer créixer l'atractiu turístic de la zona. Ara, s'obre un període d'exposició pública de 30 dies en què es poden presentar al·legacions.

L'ermita s'afegeix a la llista d'altres elements arqueològics i arquitectònics del municipi que ja són béns culturals, com és el cas de les restes arqueològiques de la Fortalesa i la Botiga del Blat de Miramar, les cinc barraques de pedra seca i el Mas Miró.