Escridassen a Salou un bus d'Òmnium contra els «presos i exiliats polítics»

Els fets s'han produït a mitja tarda d'aquest diumenge

Escenes de crits, insults i tensió aquest diumenge, 19 d'agost, a mitja tarda, a Salou. Un grup d'una trentena de persones han escridassat i s'han manifestat contra l'arribada d'un autobús d'Òmnium Cultural que es troba en campanya per diversos municipis de Catalunya reclamant l'alliberament dels líders indepdentistes empresonats i el retorn dels que són a l'exili.

Segons diversos testimonis i tal com es veu als vídeos que diversos usuaris han compartit a les xarxes socials, un grup de persones, algunes d'elles amb banderes espanyoles, fan càntics a un altre grup que es troba al voltant del bus. Es poden sentir insults com «lladres» o «xoriços», crits de «¡Viva España!, ¡Viva el Rey!», «Yo soy español» o «A por ellos».

De resultes dels enfrontaments, que no han anat més enllà de crits i insults, els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al lloc dels fets per tal de supervisar la situació. Han estat diversos els usuaris que han difós a través de Twitter els vídeos dels crits que s'han produït. La campanya d'Òmnium Cultural que duu aquest autobús a diverses localitats del país ja havia generat polèmica, fa uns dies, durant la seva estada a Figueres, a l'Alt Empordà, en una discussió amb diversos ciutadans.