Els tres mòduls desmuntables de Cambrils van ser instal·lats per una empresa del sector nàutic

Nova polèmica a Cambrils: exigeixen la retirada de tres mòduls instal·lats al Port

La plataforma Defensem el Port de Cambrils ha amenaçat amb un contenciós administratiu si no es retiren en un termini de dos mesos

La polèmica per l'enderrocament de l'antiga Estació de Cambrils no és l'única que marca l'actualitat al municipi de la Costa Daurada, ja que aquest divendres, la plataforma Defensem el Port de Cambrils, ha presentat una reclamació a l'Ajuntament per exigir la retirada dels mòduls prefabricats instal·lats l'estiu passat a la façana marítima de Cambrils.

En aquest sentit, l'associació ha assegurat que presentarà un contenciós administratiu si en un termini de dos mesos no es retiren els elements. Aquests mòduls van ser instal·lats per una empresa del sector nàutic que va guanyar una concessió de Ports de la Generalitat. La companyia es dedica al lloguer d'embarcacions i altres serveis relacionats amb l'oci.

L'entitat ha assenyalat que té res en contra de l'activitat que desenvolupa l'empresa, sinó que la seva reclamació té relació amb l'afectació visual d'aquests elements.

L'entitat té por que sigui el primer pas per «perdre l'essència del port»

La plataforma, constituïda el passat mes de setembre, ha apuntat que perjudiquen la imatge del municipi i temen que pugui ser un primer pas per «perdre l'essència del port». El president de la plataforma, Ignasi Recasens, ha assegurat que els mòduls es van instal·lar sense llicència d'obres, d'activitat, d'obertura ni mediambiental.

Fonts consultades de l'Ajuntament de Cambrils han assegurat a l'ACN que l'empresa que va instal·lar les casetes al moll de Ribera compta amb tots els informes i permisos necessaris. Les casetes consten d'un espai d'atenció al client i administració, un mòdul amb vestidor i lavabos i un magatzem per guardar diversos estris.


 

La plataforma vol preservar «la imatge i la qualitat de vida de Cambrils»

En la roda de premsa, la secretària de la plataforma, Marta Bonet, ha explicat que no volen que aquest model portuari s'escampi, assegurant que la seva entitat vol preservar «la imatge i la qualitat de vida de Cambrils». Així mateix, Ignasi Recasens ha afirmat que els mòduls instal·lats ocupen una superfície superior a la que estipula el Pla Especial del Port de Cambrils.

Sobre aquesta qüestió, des de l'entitat s'ha assegurat que durant el concurs públic hi va haver «canvis de criteri i solucions que no es van posar a exposició pública». Alhora, també han denunciat que no es va demanar un informe preceptiu al Departament de Cultura per protegir la torre de defensa del port, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional.