Èxit de propostes als pressupostos participatius de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

S'han presentat gairebé 200 projectes i han participat més de 130 persones

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant han recollit gairebé 200 propostes pels pressupostos participatius d'enguany. Aquesta xifra representa un èxit de participants si es compara amb la del darrer any, on només van rebre 78 propostes. Enguany, el procés dels pressupostos participatius de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant té com a novetat que només es poden presentar dues propostes per persona. L'Ajuntament destinarà 200.000 euros pels pressupostos participatius.

Gairebé 200 propostes de projectes presentades

En total, s'ha presentat 187 propostes pels pressupostos participacions, realitzades per 136 persones diferents. En comparació a l'edició de l'any passat, es van presentar 78 propostes, per tat, enguany s'ha produït un èxit de participació. Totes aquelles persones que visquin o bé treballin a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, han pogut presentar les seves propostes de manera presència o bé, per internet a través de la pàgina de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha rebut més propostes que l'any passat. | Cedida

 

200.000 euros distants als Pressupostos Participatius

La majoria de proposta han estat presentades en paper, i un 47% de les restants via telemàtica. Des del consistori han expressat la seva satisfacció en veure que tantes persones han volgut proposar opcions per ser utilitzades amb els pressupostos participatius. Enguany,  s'ha pressupostat una partida de 200.000 euros per ser utilitzats amb les propostes guanyadores de la ciutadania.

La fase de presentació de projecte ha finalitzat

La fase de presentació de propostes ja va finalitzar el passat 13 de gener,  i actualment, es troba en fase de revisió i valoració tècnica. Un cop acabada aquesta fase l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, donarà conèixer les propostes seleccionades el pròxim 7 de febrer. Un cop finalitzada la fase de precs dels projectes, ja es podran realitzar les votacions de cada projecte.

Imatge d'arxiu de l'Almadrava | Cedida.

 

Es podran votar projectes d'altres àrees

Tanmateix, s'han incrementat la participació en els pressupostos participatius del 2019, en relació a les edicions anteriors. Les persones majors de 16 anys  podran votar fins a tres projectes vàlids del 2019. Enguany, el projectes que es podran votar seran tant de nuclis de costa, l'Hospitalet de l'infant i l'Almadrava, i dels nuclis d'interior, Vandellòs, Masriudoms i Masboquera. D'aquesta manera, la ciutadania també podrà votar els projectes de zones que no són les que hi viuen a partir del 21 de febrer i fins al 6 de març.