L'exregidor de l'Ajuntament de Cambrils Joan Maria Artigau

L'exregidor cambrilenc Joan Maria Artigau s'incorpora a les files del Partit Nacionalista de Catalunya

Dins el govern de Cambrils des de l'any 2015, a l'inici de la nova legislatura va ser expulsat de JuntsxCambrils per discrepàncies sobre la seva oposició al Procés

Des de la seva fundació el mes de maig, el Partit Nacionalista de Catalunya, encapçalat per Marta Pascal, va incorporant a comptagotes a les seves files alguns noms que se senten identificats amb l'espectre polític on se situa la nova formació. Al grup de Poblet, tal com es coneix el gruix d'exdirigents de CiU i les persones del món social i empresarial que han fundat el partit, se'ls afegeix aquest final d'agost la figura del cambrilenc Joan Maria Artigau.

Les discrepàncies dins el nou govern municipal el van portar a l'expulsió de JuntsxCambrils

Regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Cambrils amb Convergència i Unió des de l'any 2015, durant l'anterior mandat, Artigau es va sumar a la llista de Junts per Cambrils com a independent en el tercer lloc. Tot i sortir escollit, una sèrie de fortes discrepàncies va provocar que Artigau no entregués l'acta de regidor i que poc després fos expulsat del grup municipal en els primers dies de l'actual mandat. 

De fet, el nou militant del PNC sempre ha defensat que no és independentista  —quan ha anat a les llistes de Junts per Cambrils ho ha fet en condició d’independent—, i va assegurar en una entrevista que la seva visió contrària al Procés va ser un dels motius pels quals el portaveu municipal de Junts per Cambrils, Lluís Abella, va perdre la confiança en ell.

Ara, Joan Maria Artigau s'adhereix a la formació nacionalista perquè considera que «és l'única opció política que es preocupa per les necessitats reals de la gent». Afegeix, confiat, que en els difícils temps que corren, Catalunya «necessita polítics que facin política útil».

Marta Pascal vol ser la líder del Partit Nacionalista de Catalunya.
Marta Pascal, abans sota el paraigua de Puigdemont, lidera el PNC | ACN

 

Artigau es retroba amb l'exalcaldessa cambrilenca Mercè Dalmau

L’anunci l’ha fet a través de les seves xarxes socials l’exalcaldessa del municipi Mercè Dalmau, que malgrat que en una entrevista en aquest digital va anunciar que deixaria la política activa, és des de fa uns mesos membre de l’executiva nacional del partit. Hi té la responsabilitat de dur a terme la implantació territorial a tot Catalunya i és la cara visible i coneguda del partit a les comarques tarragonines. 


En una piulada, Dalmau ha donat la benvinguda a Artigau, amb qui va compartir equip de govern des de 2015. Per la seva banda, la secretaria general del PNC, Marta Pascal, s’ha congratulat per la incorporació d’Artigau, i ha afirmat que manté la seva voluntat de treballar «per a fer gran el PNC» i per tal que es converteixi en un «gran espai on persones amb sensibilitats diverses s’hi sentin identificats i representats».

El Partit Nacionalista de Catalunya és una nova formació política que es postula com un partit d’ideologia catalanista amb vocació de centralitat, apostant per un sobiranisme moderat i emmirallant-se en el Partit Nacionalista Basc. Darrerament observats amb lupa, tenen molt clar que cal renunciar a la unilateralitat i que la solució del conflicte territorial entre Catalunya i Espanya ha de passar per la celebració d’un referèndum pactat.