La policia alerta d'una falsa promoció de PortAventura per Internet

El cos adverteix que es podria produir robatori de dades a internautes

La Policia Nacional ha advertit a través de les xarxes socials que, a través d'Internet, circula una falsa promoció que simula estar oferta pel parc temàtic PortAventura World. El cos ha volgut advertir a Twitter que circula aquesta 'oferta' i ha demanat als internautes que «no piquin». Aquesta és la piulada en què n'han advertit a Twitter:

Una falsa promoció d'un sorteig d'entrades de PortAventura

La falsa promoció s'estableix a través d'un mètode senzill, segons evidencia la Policia Nacional en el tuit que han difós. Una pàgina web, amb una URL semblant —però no igual— a la de PortAventura World —s'hi pot llegir 'PortAvetura'— ofereix a qui vulgui apuntar-s'hi entrar en un sorteig de cinc «butlletes» gratuïtes per a 500 famílies per celebrar el 23è aniversari del parc.

  

La Policia avisa d'un possible robatori de dades

Per entrar al sorteig, però, cal primer respondre una sèrie de preguntes que planteja la pàgina i registrar una sèrie de dades personals. És en aquest sentit que la policia adverteix tothom perquè «no piqui»: el cos demana que s'eviti així el robatori de dades, la instal·lació de 'malware' o l'acceptació involuntària de seveis 'premium'.

Aquest mètode de robatori de dades ha esdevingut habitual en els darrers anys a través d'Internet. Diversos llocs web maliciosos demanen dades personals dels usuaris, com ara contrasenyes, noms d'usuari o, fins i tot, dades bancàries dels internautes. És habitual que utilitzin una imatge i uns logotips molt similars a bancs o empreses, com en  el cas de l'estafa que ens ocupa, de PortAventura World, per tal d'enganyar els usuaris.