Berta Cabré, nova presidenta de la FEHT de Tarragona

La FEHT reclama mesures econòmiques per la «supervivència» del sector turístic

L'associació d'empresaris demana ERTO específics fins a la Setmana Santa de 2021

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) ha reclamat una sèrie de mesures econòmiques per al sector, un dels més afectats per la crisi de la Covid-19. Entre aquestes hi ha que hi hagi uns ERTO específics per al sector, un passaport sanitari digital que permetin la traçabilitat dels clients o l'exoneració d'impostos com l'IBI o l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) d'aquest 2020.

«Si no s'apliquen mesures, la continuïtat de moltes empreses està en risc», ha alertat la FEHT en un comunicat. La presidenta de la federació, Berta Cabré, ha assenyalat que donen l'any per acabat i que al 2020 hi ha en joc la supervivència del sector turístic a la demarcació. Les peticions de la FEHT se sumen a les d'altres entitats d'àmbit català i estatal.

La FEHT dona per acabada la temporada 2020 i apunta que l'any vinent serà clau

Les peticions de la FEHT  van en la línia de les de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT) i de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), que demanen la creació d'un  pla de xoc per abordar la recuperació del tursime, així com implantar un pla de reactivació del turisme amb mesures sanitàries, laborals i fiscals concretes «i de màxima urgència».

Pel que fa als ERTO específics, segons la FEHT haurien de permetre «l'entrada i sortida de treballadors en funció de la conjuntura turística» i comptar amb una «exoneració total de la Seguretat Social  dels que queden dins l'ERTO». A més, aquests nous ERTO han reclamat que estiguin actius «com a mínim fins la Setmana Santa  del 2021».

En relació al passaport sanitari digital han considerat que ha de permetre la traçabilitat del client durant la seva estada, així com «identificar riscos  i vulnerabilitats durant la seva estada», per tal de facilitar-ne «la localització i aïllament en cas de necessitat». A més, han apuntat que cal fer proves PCR als turistes que arriben a l'Estat.