Fernando de Yarza serà el pregoner de les Nits Daurades de Salou

El president d’Henneo-Heraldo de Aragón donarà l'inici a la festa major d'estiu, aquest dijous 9 de juliol

Aquest dijous, 9 d'agost, a partir de dos quarts de nou del vespre es donarà el tret de sortida a les Nits Daurades de Salou. El pregó serà el primer dels actes programats per aquesta festa major d'estiu, organitzats per la regidoria de Cultura i Festes.  Aquest any, Fernando de Yarza López-Madrazo serà l'encarregat de pronunciar-lo. A més, a causa dels diversos anuncis de pluges d'aquests dies, s'ha canviat la ubicació del pregó, que enguany tindrà lloc al saló de plens de l'Ajuntament de Salou. 

Fernando de Yarza, pregoner de les Nits Daurades 

De Yarza guarda un vincle molt especial amb la capital de la Costa Daurada, ja que va estiuejar des de ben petit al Xalet Santillana, una casa familiar molt simbòlica i emblemàtica situada al davant de la font Lluminosa. Al cap d'uns anys, l'edificació va acabar desapareixent per un traspàs de la família a l'aleshores Ajuntament de Vila-seca i Salou per poder-hi construir la plaça de Francesc Germà. 

Actualment, Fernandode Yarza és president del grup Henneo, que reuneix capçaleres importants com el centenari 'Heraldo de Aragón' i el diari gratuït '20 minutos',  entre d'altres. D'altra banda, és president de l'Associació Europea d'Editors (News Media Europe) i del Taller de Editores, empresa líder en l’edició de suplements setmanals com' XL Semanal' o 'Inversión & Finanzas'. 

Tanmateix, el Grup Henneo s'ha posicionat com un dels grups de comunicació més grans i importants, de referència nacional, que no només aposta pel sector editorial i de mitjans, sinó que també treballa en altres sectors com la producció audiovisual i el sector de les noves tecnologies digitals. Cal destacar que en aquesta última àrea se li ha atorgat una ajuda per la Digital News Iniative de Google, per dissenyar les tecnologies d'intel·ligència artificial de veu en l’elaboració i distribució de notícies.  El pregoner, a més, és vicepresident de l'Associació Espanyola d'Editors i Conseller Executiu de l'Associació Mundial de Diaris WAN-IFRA.

Els actes del 8 d'agost a les Nits Daurades de Salou

Després que Fernando de Yarza realitzi el pregó, se celebrarà la gran tronada que marcarà l'inici de les festes majors.  L'encesa anirà a càrrec del mateix pregoner. Finalment, a partir de les onze de la nit, a la plaça de les Comunitats Autònomes, la companyia de dansa flamenca Mónia Novillo, acompanyada de l'artista convidat Pepe Flores, realitzarà un espectacle de flamenc anomenat 'Fuego'. La funció farà que el públic gaudeixi de bon ritme i bon ambient, i que balli al ritme de la seva música.