Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig del Camp

Tot a punt a Mont-roig del Camp per la Festa Major de Sant Miquel

Les festes, que inclouen una trentena d'actes, se celebraran entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre

Mont-roig del Camp ho té tot a punt per a la Festa Major de Sant Miquel, que se celebrarà entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre. El programa de festes, organitzat per l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb la col·laboració d'entitats, culturals, festives i esportives del municipi, inclou una trentena d'actes per a tots els públics.

En aquest sentit, s'han programat diversos actes previs durant aquesta setmana —un taller de capgrossos, un concert i una tirada de bitlles—, tot i que l'inici oficial de les festes en honor a Sant Miquel serà el dimecres 28 de setembre amb el pregó a càrrec de Glòria Savall Solé, una mont-rogenca molt vinculada al teixit associatiu del municipi.

L'acte oficial d'inici de festes se celebrarà al Parc Maria Martori a les 20 hores i, posteriorment, es repartirà coca i cava als assistents, amb l'acompanyament musical del duet Tina & Joe.

Actes per a tots els públics

El programa festiu, que es pot consultar al següent enllaç, incorpora espectacles per a tots els públics, tant joves, com adults i públic familiar. La música tindrà un paper rellevant durant la Festa Major de Sant Miquel, amb la presència de la reconeguda Orquestra Internacional Maravella, que actuarà el divendres 30 de setembre amb concert a les 20 hores i ball a partir de la mitjanit.

L'endemà, dissabte 1 d'octubre, la Carpa de les Festes acollirà el concert jove, que comptarà amb la presència de tres formacions musicals de primer nivell dels Països Catalans, com Smoking Souls, Pupil·les i Itaca Band. Les entrades anticipades per a aquest concert es poden adquirir al preu de 10 euros a través del web www.bandarragroup.com.

El públic familiar podrà gaudir d'un espectacle especial, amb el tribut musical al Rei Lleó 'De Simba a Kiara', que es podrà veure a la Carpa de les Festes el diumenge 2 d'octubre a les 18.30 hores. Les entrades són gratuïtes, però cal fer una reserva prèvia a través del web www.entrapolis.com.

Els actes populars i tradicionals

La resta del programa de festes inclou també els actes més populars i tradicionals. Així, durant la Festa Major de Sant Miquel, s'ha programat la tirada de bitlles, la ballada de gegants o el Ball de Dames i Vells. Així mateix, també es podrà gaudir d'una obra de teatre de carrer a càrrec del grup de teatre Els Xuts, així com l’acompanyament musical de la Kobla d’en Taudell que oferirà una visió satírica de la vida al poble a través de versots.

Aquest ball parlat es podrà veure el dissabte 1 d’octubre —entre les sis i les vuit de la tarda en diversos emplaçaments de Mont-roig— i el 2 d’octubre a les 12 hores del matí a l’antiga presó. Un altre dels actes destacats serà la representació del Ball de Coques, un ball popular tradicional que es va recuperar fa 30 anys i que es podrà veure el diumenge 2 d’octubre a la Plaça Mossèn Gaietà Ivern

Durant el cap de setmana de l'1 i el 2 d'octubre es podrà visitar el tradicional Mercat de Sant Miquel. La festa major es completa amb diverses actuacions musicals en directe, una musclada, una zona de 'food trucks' a la carpa de les festes, un matí familiar amb inflables, un taller de capgrossos, la projecció de la pel·lícula 'Alcarràs', o un espectacle d’acrobàcies, entre altres actes.