Anabel Montesinos al Festival de Guitarra

L'Hospitalet de l'Infant dedica el Festival Internacional de Guitarra a les arts

Del 20 al 24 de juliol se celebrarà la mostra i es retrà homenatge a dues figures importants de la cultura catalana: Joan Carles Amat i Anna Dodas

El Festival Internacional de Guitarra torna a l'Hospitalet de l'Infant per a celebrar la cinquena edició. Un certamen que enguany estarà dedicat a les arts i es preveu que se celebri del 20 al 24 de juliol al Centre Cultural Infant Pere

En aquesta edició el so de la guitarra estarà acompanyat pel so del clarinet, de la veu i també, com a novetat, per altres disciplines artístiques com són la pintura, la poesia i la dansa.

Un any on també es podrà comptar amb músics de prestigi. Entre tots aquests, destaca el bosnià Edin Karamazov, un dels llaütistes de més renom i conegut mundialment per la seva col·laboració amb el cantautor britànic Sting, que va donar com a resultat un àlbum de música del segle XVI «Songs from the Labyrinth».

Karamazov es farà càrrec del concert inaugural, juntament amb la soprano catalana Núria Rial, guanyadora de diversos premis, el 20 de juliol.

Un dels guitarristes i compositors catalans de més projecció nacional i internacional, Feliu Gasull, també actuarà a l'Hospitalet de l'Infant. El 23 de juliol estarà acompanyat a l’escenari pel poeta Enric Casasses.

Edin Karamazov
Destaca el bosnià Edin Karamazov, un dels llaütistes de més renom i conegut mundialment. | Cedida
 

També hi haurà la guitarrista de l'Hospitalet de l'Infant Anabel Montesinos, qui repetirà com en totes les darreres edicions. En aquesta ocasió,  actuarà juntament amb les també artistes locals Evelyn Roca (pintora) i Mari Carmen Gallardo (ballarina) oferint un espectacle de nova creació titulat «Les dones i les arts».

L'espectacle, previst per al 21 de juliol, amb la Mónica Rincón com a directora d’escena, es retrà homenatge a Anna Dodas, amb motiu de la commemoració del 60è aniversari del naixement d’aquesta reconeguda guitarrista i poeta.

L’actuació inclourà fragments dels poemaris 'El volcà' i 'Paisatge amb hivern', de l’homenatjada; i peces musicals que ella havia interpretat com a guitarrista.

Aquest esdeveniment cultural també se sumarà a la commemoració del 450è aniversari del naixement de Joan Carles i Amat. L’encarregat de fer-li aquest reconeixement públic serà l’alemany Rolf Bäcker,  amb la conferència «La guitarra a la literatura catalana del Renaixement – imatges discursos, significats», programada per al 23 de juliol.

L’altra conferència que inclourà enguany el festival la impartirà el 24 de juliol Lorenzo Coppola. Farà una xerrada titulada «Ópera sin palabras: la teatralidad musical en el repertorio clásico y romántico».

El concert que aquest músic oferirà posteriorment amb el seu clarinet i amb el guitarrista clàssic Bernardo Rambeaud, es clourà aquesta cinquena edició d’aquest esdeveniment.

Silvia Nogales.
Silvia Nogales és una guitarrista reconeguda per mestres com Leo Brouwer. | Cedida

Estrena de col·laboració

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb el Conservatori Municipal de Música de Vila-seca «per donar suport als músics joves del territori», tal com ha destacat la regidora de Cultura Nuria Ortiz.

Aquest fet farà possible que els guanyadors/es de les dues categories del Concurs de Joves Intèrprets d’aquest centre d’ensenyament musical puguin actuar el 22 de juliol al festival.

Aquest mateix dia també hi ha programat un concert a càrrec de Silvia Nogales, una guitarrista reconeguda per mestres com Leo Brouwer, que destaca per la seva capacitat de crear recitals i projectes interdisciplinars d’èxit; i del dibuixant Josep Maria Rius, conegut amb el nom artístic de Joma.

Per a més detalls, podeu consultar la pàgina web del Festival: www.guitarfesthospitalet.cat. En aquest mateix portal, es poden comprar les entrades de manera anticipada fins al 17 de juliol.