Un concert del FIMC 2018

El Festival Internacional de Música de Cambrils oferirà deu espectacles entre finals de juliol i mitjan agost

L'Ajuntament i Oceans of Fire signen el contracte per a l'organització de les tres pròximes edicions

El Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) se celebrarà entre l'última setmana de juliol i la primera quinzena d'agost al Parc del Pinaret i comptarà amb un cartell de deu espectacles, amb estrenes en exclusiva a Catalunya i un mínim de tres artistes internacionals. L'Ajuntament i Oceans of Fire han signat el contracte per a l'organització de les edicions 2021, 2022 i 2023, amb opció de prorrogar-la un any més. La societat granadina es va adjudicar la licitació del festival per un preu anual de 150.000 euros més IVA. L'adjudicatària està treballant en un cartell «variat» on tindran cabuda «tots els estils musicals», que s'anunciarà el 10 de maig. L'objectiu és «diferenciar-se» d'altres festivals on predomina la música pop-rock.

La promotora Oceans Of Fire SL - Br Music Live organitza, des de l'any 1995, concerts amb artistes de reconeixement nacional i internacionals, de la talla de Deep Purple, Iron Maiden, Lou Reed, Korn, Elvis Costello, Alan Parsons, Pretenders, Jethro Tull, Scorpions, Rod Stewart, Europe o Camel. A més de treballar a l'Estat espanyol, compta amb una delegació a Israel, on gestiona concerts d'artistes com Lady Gaga i Il Divo en diverses zones de l'Orient Mitjà.

Amb 46 anys d'història, el Festival Internacional de Música és un dels festivals amb més recorregut del país i s'ha convertit en un referent del panorama musical. Tot i que l'estiu del 1974 va néixer com un festival de música de cambra als jardins del Parc Samà, aquest cicle anual de concerts d'estiu ha anat evolucionant i actualment ofereix una gran varietat de gèneres musicals, incloent-hi fins i tot espectacles d'altres disciplines artístiques com la dansa, a la zona nord del parc del Pinaret.

Pel seu escenari han passat artistes com Alejandro Sanz, Miguel Bosé, Raphael, Josep Carreras, el Trío Federico Mompón, el Ballet Nacional de España, Narciso Yepes, la Orquesta Nacional de Francia, Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Julio Bocca o Georges Moustaki. La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, que s'havia de celebrar l'agost de l'any passat, es va haver de cancel·lar per la pandèmia.