La FIM de Vila-seca ha acollit una cinquantena d'actuacions en set escenaris, entre ells, al Castell de Vila-seca

La FiM de Vila-seca tanca la 18a edició amb uns 9.000 assistents

La Fira de Música Emergent i Familiar ha ofert prop de mig centenar d'actuacions durant els tres dies

La Fira de Música Emergent i Familiar (FiM) de Vila-seca ha tancat aquest diumenge la 18a edició amb un espectacular èxit de públic. Unes 9.000 persones han assistit al mig centenar d'actuacions programades al certamen, segons ha informat l'organització. Així mateix, uns 400 professionals s'han acreditat per participar en activitats com els 'speed meetings' i les sessions de 'pitching'.

Després de tres dies de música al municipi de la Costa Daurada, els encarregats de tancat l'edició d'enguany de la FiM han estat els mataronins The Tyets, que han portat un format familiar a l'escenari del Castell de Vila-seca. Aquesta ha estat una de les 37 propostes emergents i familiars que han pujat als set escenaris ubicats en diferents punts del municipi.

En el marc de la programació de la FiM hi ha hagut una desena d'estrenes. El director artístic del certamen, Martí Marfà, ha assenyalat que la fira «és esdeveniment de país» que alhora està molt arrelat al Camp de Tarragona.

Hi ha hagut assistents persones més que en l'anterior edició

Els organitzadors de la FiM han explicat que fins a unes 9.000 persones han gaudit del certamen durant els tres dies que s'ha allargat. Aquesta xifra suposa 4.000 assistents que l'any anterior, en l'anomenada edició de la represa. Cal destacar que tots els espectacles que s'han celebrat en espais interiors han esgotat les entrades.

Entre els assistents a la FiM, hi ha predominat el públic familiar, tot i que també s'ha registrat un perfil de públic jove. És el cas del reusenc Cesc Oliva, que ha explicat a l'ACN que «comencem a les dotze i anem als concerts que vagin sorgint, de fet aquesta és la idea del festival, venir i deixar-se endur per les propostes musicals».

Cal recordar que l'any passat, la FiM va recuperar-se després de cinc anys d'aturada. Llavors van ser prop de 5.000 assistents, una xifra que aquest 2022 gairebé s'ha multiplicat per dos.