L'artista Ariana Becasis actuant a la FiM 2021

La FiM Vila-seca aposta per la presencialitat amb 37 propostes musicals

Les entrades són totalment gratuïtes per a tothom, però s'ha de reservar per als concerts en espais tancats | La programació compta amb 37 propostes de música emergent i d’espectacles de música familiar

La FiM Vila-seca és la fira professional dedicada a la música emergent i als espectacles familiars fets a Catalunya. Un esdeveniment que s'adreça tant al sector professional com al públic amb inquietuds per conèixer l'estat de la creació en aquests àmbits musicals. 

La FiM va tornar renovada el 2021 amb la vocació de recuperar el seu espai com a aparador de la música emergent i amb la voluntat d'acollir i promoure la creació en l'àmbit de la música familiar i per a tots els públics.

En l'edició d'enguany, es comptarà amb 37 propostes de música emergent i d'espectacles de música familiar durant els dies 6, 7 i 8 de maig. Els espectacles es faran en set espais diferents de Vila-seca: Auditori J. Carreras; Auditori Malapeira; l'escenari Gran i el Petit al Castell; El Centru; el Magatzem Cal Parera; i el Parc de la Formiga.

Els concerts i espectacles de la FiM Vila-seca 2022 són totalment gratuïts per a tothom. Tot i això, per als concerts en espais tancats a l'Auditori Josep Carreras, Auditori Malapeira, El Centru i el Magatzem Cal Perera s'ha de reservar l'entrada i es pot fer a partir del 20 d'abril.

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca, està impulsada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cartell de la FiM: Ginestà, Sofía Gabanna i The Tyets

La FiM Vila-seca començarà el divendres 6 de maig amb activitats durant tot el dia. Es començarà amb la companyia De_paper a les 9.15 hores. Al llarg del matí també hi haurà December Quintet; Grabu; Twin; i Joana Dark. A la tarda, Xicu; Ual·la!; La Tresca i la Verdesca; Alba Morena; Raquel Lúa; Lali Begood; Joan Claver Trio; Cascai Teatre i Girona Jazz Project.

Al vespre-nit, tancarà la jornada la Maria Jaume; Dan Peralbo i El Comboi; i Habla de mí en presente.

El dissabte 7 de maig es començarà amb La Curiosa; Angeladorrm; Creixendo; River Omelet; i Whale Trip. També hi haurà un dels plats forts del FiM, amb el concert de Ginestà a les 13.15 hores.

Imatge dels integrants del grup de música Ginestà
Ginestà actua a la FiM Vila-seca 2022 | FB

A la tarda s'ha programat maio; Cia Com Sona; Veus - Cor Infantil Amics de la Unió; Gáldrick; Doble & Hug Sound Ft. Basement Band; Raquel Herreros; Maria Hein; Ariox i Galgo Lento. Per acabar, a la nit hi haurà Orthemis Orchestra; Pol Bordas; i la rapera emergent Sofía Gabanna, a les 22.00 hores.

El diumenge 8 de maig  es tancarà la programació de la FiM Vila-seca 2022 amb Km.0; Clara Gispert; i The Tyets.

La FiM programa activitats professionals i obre la reserva d'entrades

La FiM esdevé novament un punt de trobada per al sector professional de la indústria de la música dels territoris de parla catalana. Durant els dies 6 i 7 de maig oferirà un programa professional amb 25 activitats totalment presencials. 

El Castell de Vila-seca tornarà a ser l’epicentre de la programació professional, amb un àrea interior i exterior disposada per a la trobada i l’intercanvi distès. Es combinarà showcases amb pitchings, speed meetings, mentories express, taules de debat i espais de trobada.

Entre la programació trobem sessions formatives sobre el model de pressupost d’ARC i CSITAL, showcases de Grabu, TWIN, Xicu, Joana Dark, Angeladorrm, taules rodones sobre música familiar, pitchings de projectes familiars i emergents, dues sessions d’speed meetings o càpsules formatives per a grups emergents.

Algunes d’aquestes activitats s’han concebut en col·laboració amb associacions professionals del sector: TTP, APGCC, ARC i Xàfec.

Com a novetat, enguany els i les professionals acreditades no hauran de fer reserva prèvia d’entrades dels diferents espectacles. Se’ls facilitarà un abonament que permetrà l’accés lliure i preferent a qualsevol dels concerts i espectacles de la FiM 2022.