La FIM de Vila-seca ha acollit una cinquantena d'actuacions en set escenaris, entre ells, al Castell de Vila-seca

La FiM Vila-seca 2023 engega motors: obre la convocatòria de propostes artístiques

Fins al proper 9 de novembre es poden inscriure els grups i artistes emergents i els projectes d'espectacles de música per a públic familiar

La FiM Vila-seca ja prepara l'edició 2023 després de celebrar amb gran èxit l'edició de represa l'any 2021. Després de 5 anys d'aturada, va haver-hi 9.000 assistents, 400 professionals acreditats i els 37 projectes musicals participants. 

La Fira de música emergent i familiar de Vila-seca ha obert la convocatòria de propostes artístiques per l'edició 2023, que se celebrarà del 4 al 7 de maig. Un esdeveniment que té l'objectiu de consolidar-se com a aparador i mercat de la música moderna i emergent i dels espectacles familiars fets a Catalunya. 

D'aquesta manera, el període d'inscripcions de propostes artístiques s'allargarà fins al 9 d'octubre de 2022. Els projectes musicals es podran presentar únicament a través del web de la FiM, on també es poden trobar les indicacions d’inscripció artística.

La convocatòria per aquesta fira musical de Vila-seca està adreçada a dues tipologies de propostes: els grups i artistes emergents de qualsevol estil de música moderna que es trobin als inicis de la seva trajectòria; les companyies, grups i espectacles de música per a públic familiar.

El festival tindrà en compte a l'hora de fer la selecció la qualitat artística de les propostes pel que fa a creació, interpretació i posada en escena. També es valorarà el seu nivell d’innovació i originalitat, el seu caràcter d’estrena i la projecció que la participació a la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical.

Una de les condicions per poder-se inscriure a la FiM Vila-seca és que les bandes assagin al territori català, o que algun dels seus membres hi visquin. És a dir, els projectes musicals han de tenir procedència de Catalunya.

En la secció de música familiar i per a tots els públics, en canvi, es poden presentar també propostes procedents d’altres territoris de l’Estat espanyol. Les propostes musicals poden ser interpretades en qualsevol idioma.

Pel que fa a les propostes emergents, han de tenir treballs discogràfics publicats o mànager no exclou de la participació a la fira.

La selecció final, que es comunicarà a les propostes escollides a finals de febrer del 2023, tindrà en compte la diversitat del conjunt de la programació de la FiM en termes d’estils musicals, formats de les propostes, equilibri territorial, gènere i presència d’artistes amb diversitat funcional.