Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la FiM Vila-seca

La FiM Vila-seca rep més de 500 inscripcions de projectes musicals

La programació artística es donarà a conèixer a finals de març

«Èxit rotund». Així és com descriuen des de l'organització de la FiM Vila-seca, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, la convocatòria d'artistes per a l'edició de represa, que se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de maig. El passat 3 de febrer es va tancar la convocatòria per presentar projectes musicals, a la qual s'han apuntat més de 500 grups de música emergent i familiar. 

«Es confirmen les nostres hipòtesis: el talent artístic del país és inabastable i el sector necessita més que mai espais com la FiM», ha declarat el director artístic de la FiM Vila-seca, Martí Marfà. «La creativitat confinada demana poder eclosionar i tots els actors de l'escena musical hem d'estar a l'altura. La tria serà complexa, però apassionant», ha afegit.

Ara l'organització està immersa en la selecció de la programació artística de la fira, que es donarà a conèixer a finals de març, i que tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística, el seu nivell d'innovació i originalitat, el seu caràcter d'estrena en el cas dels espectacles familiars i la projecció que la participació a la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical.

Un esdeveniment amb vocació de servei al sector de la música en directe

La FiM es planteja com un «esdeveniment professional amb vocació de servei al sector», afirmen des de la fira. A més d'una programació àmplia, diversa i seleccionada, s'organitzaran 'showcases', activitats de 'networking' i 'matchmaking', trobades ràpides, presentacions de projectes, i mentories exprés. L'objectiu, expliquen, és dinamitzar el mercat de la música en directe, facilitar la feina dels professionals i millorar les oportunitats artístiques i comercials en els àmbits emergent i familiar.

La FiM Vila-seca està pensada per a mànagers i professionals del sector, així com per a responsables de programació de cicles i festivals, festes majors i actes populars, sales de concerts, teatres i auditoris, equipaments de proximitat, audicions educatives i programacions familiars. Es proposaran itineraris específics d'activitat professional i programació artística per a l'àmbit emergent i per a l'àmbit familiar.

També hi haurà l'àrea PRO, una zona exclusiva del  Castell de Vila-seca, un espai pensat per a la trobada i l'intercanvi distès entre professionals, amb un programa específic adreçat a responsables i participants d’iniciatives d’acompanyament artístic, suport a la creació i detecció de talent.

Des de l'organització de la FiM Vila-seca avancen que l'esdeveniment i les activitats professionals seran majoritàriament presencials, en la mesura que la situació sanitària ho permeti, tot i que contemplen que algunes activitats siguin virtuals.