Operaris treballant en la regeneració de la platja de la Pineda

Tot a punt: la platja de la Pineda, preparada per afrontar la temporada estival

El Port de Tarragona ha executat les tasques per a la regeneració de la platja

La platja de la Pineda ja està en condicions idònies per donar el tret de sortida a la temporada estival. Un any més, el Port de Tarragona ha assumit la tasca per fer front a la regressió costanera i, després de poc més de dues setmanes de treballs, s'han donat per finalitzades dins del termini fixat. Aquesta operació es fa per recuperar metres al mar i adequar l'aspecte de l'espai. 

En l'operació que s'ha fet, s'ha aportat un extra de 100.000 metres cúbics de sorra. Per fer-ho possible, es va instal·lar dies abans de l'inici de l'operatiu tot el sistema de canonades fins a la mateixa platja, abans de l'arribada de la draga. L'aportació extraordinària de sorra, unida a l'acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja —l'espigó dels Prats i l'espigó del Racó—, fa que hi hagi un retorn a l'equilibri mediambiental a la platja de la Pineda.

Després d'aquestes tasques, s'estan fent algunes feines auxiliars de finalització de l'obra a la platja, com la recollida de les canonades que s'havien instal·lat. 

L'actuació de dragatge

L'operatiu de regeneració de la platja de la Pineda és a través del dragatge. Aquest sistema es fa a través de la instal·lació de canonades que transporten sediments fins a la platja. En fer aquesta acció, la draga comença la seva funció transportant els sediments a través de les canonades instal·lades fins a davant de la costa, on la maquinària terrestre els acaba repartint i aplanant.