Imatge dels treballadors de neteja de l'empresa Tempo, concentrats per la vaga a l'Ajuntament de Salou.

Escàndol: l'empresari de Tempo es fuga amb les nòmines pendents de les treballadores

Mig any després que esclatés el conflicte, el gerent de la companyia i l'empresa desapareixen sense pagar el deute amb la plantilla

Nou gir en la rocambolesca història de  l'empresa de neteja Tempo Facility Services. Aquesta companyia, que treballava com a subcontracta  per a nombroses administracions del Camp de Tarragona, ha estat els últims mesos al focus mediàtic per la  vaga que van engegar els seus treballadors. El motiu, els reiterats impagaments  que patien en els seus sous. Un deute que encara manté amb centenars d'afectats arreu de l'Estat. Ara, tal com avança El Confidencial, el seu gerent s'ha donat a la fuga  i la companyia ha esborrat tot el seu rastre de les xarxes socials

Un centenar de treballadors i cinc ajuntaments tarragonins, afectats

Al territori, Tempo s'encarregava de la neteja d'equipaments públics dels ajuntaments  de Salou, Altafulla, la Canonja, la Pobla de Mafumet, els Pallaresos, la  Diputació de Tarragona o els casals de la gent gran de la Generalitat a Tarragona.

En la majoria de casos, la concessió s'havia signat tan sols uns mesos abans que esclatés el conflicte. L'estiu passat ja van començar els problemes amb els impagaments i l'endarreriment en l'ingrés de les nòmines. Una situació que es va anar agreujant cada vegada més. El darrer pagament  que va efectuar als seus empleats va ser a l'octubre.

Al territori hi ha un centenar de treballadors  i treballadores  afectats. Alguns d'ells ja han solucionat la seva situació i d'altres es troben en vies de fer-ho. Cap d'ells, però, ha cobrat les nòmines i pagues extres pendents. A Salou, per exemple, l'Ajuntament ja ha trencat el contracte amb Tempo i engegarà pròximament una nova concessió per trobar una empresa que es faci càrrec de la neteja dels equipaments municipals i que incorpori la mateixa plantilla que treballava fins ara. Un tràmit que han anat seguint la resta d'administracions que havien contractat Tempo.

Mentrestant, l'empresa, amb seu a Barcelona, i el seu gerent, Francisco Sánchez López, han desaparegut  sense deixar cap rastre. El forat que han deixat en centenars de famílies arreu de l'Estat suma centenars de milers d'euros.