Tal com denunciava el passat divendres el grup municipal de Vila-seca en Comú; milions de boles de plàstic van aparèixer a la platja de La Pineda. Davant el risc que això suposa per al medi ambient i la biodiversitat marítima, la Fundació Mare Terra s'ha conjurat a vigilar periòdicament les platges i exigeix una investigació acurada al Servei de Protecció de la Natura i a totes les institucions per trobar-ne els responsables.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
D'aquesta manera, el mateix divendres, l'organització per a la conservació i recuperació de l'entorn va presentar una denúncia al Seprona, als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona, al Departament de Medi Ambient de la Diputació i a l'Ajuntament de Vila-seca.
Investigar el causant i prendre mesures
Mare Terra demana que «es portin a terme les investigacions necessàries per a establir el focus emissor i que s’estableixin les mesures pertinents per tal de minimitzar els seus efectes», així com «que s’investigui quina ha estat l’entitat causant d’aquest abocament i que s’actuï en concordança a la Llei 26/2007, de 23 d’octubre, de Responsabilitat Mediambiental».
A més a més, la fundació ha sol·licitat l'activació del Camcat, el pla d'emergències per fer front a situacions de contaminació de les aigües marines i exigeix a les autoritats que «se’ns informi de les actuacions que es portaran a terme per solucionar els fets i dels possibles efectes adversos al medi ambient tarragoní i la possible afectació a la salut de les persones».
D'altra banda, el president de la fundació, Ángel Juárez, s'ha posat en contacte amb diverses empreses del sector químic per tractar d'esbrinar l'origen i el grau de toxicitat de les boles de polietilè concentrades a La Pineda, i aquests s'han compromès a donar una resposta com més aviat millor.