Un dels carrers del barri de la Salut de Salou, ple d'aigua després del desbordament del barranc de Barenys.

Adjudiquen les obres de canalització del barranc de Barenys de Salou

Els treballs, encara sense data d'inici, inclouen l'enderrocament de 29 habitatges expropiats

La Generalitat ha adjudicat les obres de canalització del barranc de Barenys de Salou. Una intervenció que té l'objectiu de mitigar el risc d'inundació al barri de la Salut del municipi de la Costa Daurada. Per fer-ho possible, s'enderrocaran 29 immobles expropiats i s'ubicaran els calaixos de canalització de l'aigua.

L'adjudicació s'ha fet per un valor de 9.284.873,66 euros (IVA inclòs). Es tracta de dos lots que s'han adjudicat a les empreses SAU Lantania per 5.474.009 euros (IVA inclòs) i Copcisa SA per 3.810.863 (IVA inclòs).

Tot i que no hi ha data d'inici d'obres, l'1 de desembre SAU Lantania haurà de presentar el calendari dels treballs al consistori. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat l'avanç del projecte i ha apuntat que la solució de les inundacions del barranc de Barenys arribarà al 2023.

Unes obres dividides en dos lots

Els treballs per la canalització del barranc de Barenys s'ha dividit en dues parts. En el primer s'han inclòs els treballs d'enderrocament i construcció dels canals de desguàs. D'altra banda, el segon correspon a la creació d'un sorrer i el desviament del cabal de la depuradora d'Aigüesverds. Totes dues parts de les obres tenen un termini d'execució de 18 mesos.

Els immobles que caldrà enderrocar per tirar endavant les obres, podrien ser inclosos en la primera fase. Els habitatges es van expropiar la tardor de 2020 i estan situats al carrer Barenys —de la via del tren cap al mar—. En canvi, en relació al segon lot d'adjudicació, encara s'estan expropiant propietats de la via del tren cap al Vial del Cavet.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat l'avanç d'aquest projecte per solucionar les inundacions vinculades al barranc de Barenys. El projecte no només resoldrà una problemàtica que s'ha allargat amb el pas dels anys, sinó que alhora esponjarà la trama urbana i canviarà la morfologia urbanística de la localitat.

El batlle s'ha mostrat convençut que les empreses adjudicatàries podran començar a treballar l'any vinent i que les obres estaran finalitzades el  2023.