Cos Vila-seca Festa Major Sant Antoni

Se suspenen les curses de cavalls de Vila-seca a causa de la pluja

Vila-seca és l'únic municipi del territori català on corren genets i cavalls professionals amb motiu de les festes de Sant Antoni

ACTUALITZACIÓ

Les curses de cavalls que havien de tenir lloc aquest diumenge al matí a Vila-seca s'han suspès a causa de la pluja. Així ho han decidit els jutges de les curses, els quadres de participants i l'Ajuntament de Vila-seca. La pista no es troba en condicions i cal garantir la seguretat dels genets i els animals.

Més enllà de les carreres de cavalls, hi ha dues activitats previstes que ara per ara sí que es realitzaran: el vermut rumbero i la primera  Calçotada Popular de Vila-seca 'de l'Hort a l'Olla', que es manté però que tindrà lloc al Mercat Municipal.

NOTÍCIA ORIGINAL

Després de les festes de Nadal i un cop encetat un nou any, Vila-seca celebra la seva primera Festa Major de l'any  amb una gran oferta musical per a totes les edats i gustos. Un dels actes més destacats del programa és el tradicional Cos de Sant Antoni, on és l'únic lloc en tot Catalunya que corren genets i cavalls professionals. Paral·lelament, des de l'Ajuntament de Vila-seca adverteixen que rebutgen el sexisme. 

Així doncs, del dijous, 16 de gener, al diumenge, 26 de gener, el municipi de Vila-seca s'omplirà de festa amb els diversos actes previstos amb motiu de la Festa Major de Sant Antoni. Els actes més destacats, a banda del Cos, és el concert d'Itaca Band i Lildami  del divendres, 17 de gener. També destaquen els Tres Tombs, el correfoc del dia 18 i la XXXVIII Trobada GeganteraPodeu consultar el programa d'actes sencer en aquest enllaç.

Curses de cavalls a vila-seca per Sant Antoni 2019
Curses de cavalls a vila-seca per Sant Antoni 2019 | Àngel

 

Vila-seca es compromet amb el medi ambient

Aquest any, a més d'estrenar nova dècada, Vila-seca també estrena un nou portal en línia des d'on es poden comprar totes les entrades pels diferents espectacles previstos en el marc de la programació de la Festa Major de Sant Antoni. D'altra banda, des de l'ajuntament informen que continuen mantenint el soldó, que és la moneda de la Festa i pren el nom d'una pedra calcària groguenca i de textura tova, molt abundant a Vila-seca.

Un altre aspecte que cal destacar de la Festa Major de Sant Antoni d'aquest any és que  han millorat el got de la festa.  Davant l'emergència climàtica en la qual vivim actualment, el consistori ha decidit renovar el got de la festa i ha instal·lat diversos punts anomenats Easy Box, on podreu dipositar el vostre got un cop no s'hagi de fer servir. Els gots que es dipositin en aquest punt seran rentats en un procés industrial seguint la normativa d'higiene d'envasos d'ús alimentari per tornar-los a reutilitzar en properes festes i allargar-ne la vida útil.

Una altra opció pot ser guardar el got i reutilitzar-lo en la propera festa o en altres ocasions. Podeu aconseguir els vostres gots a les barres dels espais de la festa per només  0,5 euros no reemborsables. Des de l'Ajuntament volen llançar un missatge de conscienciació mediambiental: «reduïm la petjada ecològica amb menys plàstic, menys energia de fabricació, menys tinta i menys CO2» i afegeixen que durant «aquesta Festa Major, fes un ús responsable dels plàstics».