Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Camps agrícoles on està previst el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

El Govern adaptarà el projecte de Hard Rock als requeriments del TSJC i afirma que «segueix endavant»

L'executiu prorroga dos mesos més el termini de compra dels terrenys, fins al 15 de desembre, a petició de l'empresa

Plànol amb els usos del CRT de Vila-seca i Salou
Plànol amb els usos del CRT de Vila-seca i Salou, amb una franja en vermell al centre on es preveu el complex de Hard Rock, i els sectors d'espais verds —en verd— i d'equipaments —en blau— a la dreta, tombats pel TSJC | ACN

El Govern treballa per adaptar el Pla Director Urbanístic (PDU) on s'ha de construir el complex de Hard Rock a Vila-seca i Salou als requeriments del TSJC, que l'ha anul·lat parcialment en considerar que zones verdes, espais lliures i equipaments s'ubiquen en zona de risc químic. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu Meritxell Budó ha afirmat que el projecte «seguirà endavant amb els canvis, modificacions i millores que siguin necessàries». D'altra banda, el Govern ha prorrogat dos mesos més el termini de compra dels terrenys, fins al 15 de desembre, a petició de l'empresa. Hard Rock, però, va demanar aquesta segona pròrroga fa dues setmanes, quan encara no es coneixia la resolució judicial.

La consellera de la Presidència ha confirmat que el Departament de Territori està analitzant la sentència i que es treballa per tal de modificar el Pla Director Urbanístic afectat, el del sector 1, tal com indica la sentència de la sala contenciosa —que alhora l'executiu recorrerà en cassació davant el Tribunal Suprem.

Malgrat tot, Budó ha insistit que la justícia ha reconegut la vigència del PDU i la seva utilitat pública, i que només ha anul·lat l'ordenació referent als espais lliures i equipaments sota l'àrea de risc químic, tot i que durant la tramitació «hi havia tots els informes favorables». «El projecte segueix endavant; no hi ha res ni ningú que hagi dit que no hagi de seguir endavant», ha subratllat.

Segona pròrroga per a la compravenda dels terrenys

En paral·lel, el Govern ha concedit una segona pròrroga a l'empresa per a la compra dels terrenys. El termini de la primera pròrroga vencia tot just dilluns que ve, 5 d'octubre, però la multinacional va sol·licitar un nou perllongament el 15 de setembre i el Govern l'hi ha concedit.

Tal com ja va fer al maig, quan va demanar la primera pròrroga, Hard Rock ha justificat la petició atès l'impacte econòmic que la pandèmia internacional derivada de la Covid-19 està ocasionant a aquesta companyia i a les seves filials a tot el món.

Ara el termini establert per a la compravenda acaba el 15 de desembre. A més, el Govern ha autoritzat l'Incasòl a negociar els imports de les quantitats ajornades fixades en el contracte i a revisar les garanties ordinàries.

Una operació de 120 MEUR a tres bandes

Cal recordar que el contracte preveu una operació a tres bandes entre Criteria —el hòlding d'inversions de la Caixa que ostenta la propietat dels terrenys—, l'Incasòl i, en darrera instància, la promotora Hard Rock.

En el moment de formalitzar-se el contracte de compravenda, ara com a molt el 15 de desembre la multinacional nord-americana només abonarà el 20% de la factura —24 MEUR més IVA—. El 70% de l'operació —84 MEUR— el pagarà quan es faci la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant —12 MEUR—, quan es faci la reparcel·lació.

Segons el contracte, l'empresa es reserva durant 10 anys l'opció de vendre l'espai per 120 MEUR i la Generalitat tindria l'obligació de recomprar-lo. Tot plegat està subjecte a diverses clàusules: que una sentència declari nul·la o retalli el redactat final del PDU— tal com ha ocorregut ara per part del TSJC—, que Hard Rock no arribi a adquirir la llicència per al casino, que es redueixi l'edificabilitat del sector o que no es compleixin les dates d'aprovació i construcció proposades.