Imatge de les dutxes de les platges de Salou

El Govern de Salou es defensa i desmenteix l'oposició respecte als protocols Covid-19 a les platges

L'equip de govern lamenta que ERC, Cs i PP es dediquin «a malmetre la imatge del municipi amb manifestacions irresponsables, sense fonament ni criteri»

Contundent desmentit del Govern de Salou als grups de l’oposició, arran de les crítiques sobre la gestió dels controls d’accessos i protocols de seguretat a les platges del municipi. En un comunicat, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde Pere Granados (Sumem per Salou), amb el suport del PSC, ha lamentat que ERC, Cs i PP «es dediquin a malmetre la imatge del municipi amb manifestacions irresponsables, sense fonament ni criteri».

Al text, el Govern salouenc ha manifestat que «des del primer moment en què les autoritats sanitàries dicten mesures de seguretat i de prevenció per als usuaris de les platges, l’Ajuntament, mitjançant la Policia Local, Protecció Civil i els Serveis de Vigilància i Socorrisme, va posar en marxa un procediment per reforçar l’atenció i el compliment de les normes i mesures».

De fet, apunten des del consistori, l’Ajuntament ja va implementar, a principis de juliol, «un sistema de control de l’aforament de les platges mitjançant sensors intel·ligents que permeten conèixer en temps real els nivells d’ocupació de la costa». L’oposició, precisament, va denunciar dimarts que durant el darrer cap de setmana les platges sobrepassaven el límit establert, «sense posar en marxa cap mena de protocol, tot el contrari, seguia entrant gent a les platges».

«Estem davant d'unes declaracions absurdes»

En contraposició, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha remarcat ara que «en tot moment s’han implementat actuacions específiques a les platges per fer complir la normativa sanitària i les mesures preventives contra el risc de contagi de la Covid-19». Jesús Barragán, regidor de Serveis Interns i Noves Tecnologies, ha explicat també que «estem novament davant d’unes declaracions absurdes que denoten un preocupant desconeixement de la realitat perquè, des que funciona el sistema de control d’aforament a les platges, mai s’ha arribat als nivells d’ocupació màxima».

Els dos regidors lamenten «aquesta actitud de posar en qüestió un servei i un sistema que s’ha implementat per combatre el risc de contagi a les platges, ja que no solament és una falsedat, sinó que perjudica la imatge de Salou i els esforços del teixit empresarial salouenc en un moment delicat per a la seva economia».