Rodatge d'un film

Graven un film de la història d'un mestre de Mont-roig del Camp durant la Guerra Civil

La pel·lícula es basa en la història real del mestre Antoni Benaiges, desaparegut durant la Guerra Civil

La cineasta Patricia Font roda ‘El maestro que prometió el mar’, protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa. La pel·lícula es basa en la història real del mestre de Mont-roig del Camp, Antoni Benaiges, desaparegut durant la Guerra Civil. La cinta, que es roda durant sis setmanes en diverses localitzacions de la demarcació de Barcelona i a Briviesca (Burgos), està basada en el llibre homònim de Francesc Escribano i que ha estat adaptat per a la gran pantalla per Albert Val.

‘El maestro que prometió el mar’ se centra en la vida d’Antoni Benaiges, un mestre de Mont-roig del Camp, que l’any 1935 és enviat a una escola pública de Bañuelos de Bureba, un petit poble de la província de Burgos. Gràcies a la seva metodologia d’ensenyament, començarà a transformar la vida dels alumnes i també la del poble.

La cinta entrellaça passat i present i s’explica la història del mestre, a través dels ulls de l’Ariadna, una dona que busca el seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil.

Completen el repartiment Luisa Gavasa, Ramón Agirre i Milo Taboada i els debutants Nicolás Calvo, Alba Hermoso y Gael Aparício, entre altres.‘El maestro que prometió el mar’ és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE. Té la participació de RTVE, TV3, amb el suport de l’ICAA i l’ICEC.