Imatge de diversos representants municipals en la nova àrea d'aparcament d'autocaravanes

L'Hospitalet de l'Infant habilita una àrea d'estacionament d'autocaravanes

L'espai, amb capacitat per a 26 vehicles, serà gratuït durant la temporada baixa i costarà 7 euros al dia durant els mesos d'estiu

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha habilitat una zona d'estacionament d'autocaravanes en una parcel·la de més de 2.000 metres quadrats, ubicada entre els carrers del Ferrocarril i Serret dels Avencs i la Via Augusta, on es troba l'accés a l'espai. En aquest sentit, l'aparcament té capacitat per a 26 vehicles i ofereix els serveis de presa d'aigua potable i de buidatge d'aigües grises i negres.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, durant la temporada baixa l'ús de l'espai serà gratuït, però durant els mesos d'estiu, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, es cobrarà un preu de 7 euros per dia. Durant tot l'any, el preu de càrrega d'aigua és de tres euros. En aquest sentit, el temps màxim d'estacionament és de 48 hores i els usuaris han de complir una sèrie de normes.

Així, segons el cartell informatiu que hi ha a l'espai, està prohibit fer foc en el recinte o vessar líquids fora dels llocs de buidatge habituals. Així mateix, les persones usuàries estan obligades a mantenir l’àrea en perfecte estat de neteja, entre altres obligacions.

«Aquest servei contribuirà a desestacionalitzar la temporada turística»

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha assenyalat que «l'autocaravanisme és un tipus de turisme sostenible. Requereix una infraestructura bàsica que permet la visita d’un gran nombre de persones». Gómez ha afegit que «la llibertat que ofereixen les autocaravanes ha fet que cada cop siguin més les persones que se sumen a aquesta opció a l’hora de viatjar i fer escapades durant tot l’any».

En aquest sentit, la regidora de Turisme ha assenyalat que «aquest nou servei municipal contribuirà a desestacionalitzar la temporada turística». Segons dades que de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, unes 50.000 famílies espanyoles circulen en autocaravana, mentre que a cada any visiten Espanya en aquest mitjà de transport unes 400.000 persones procedents d'Europa.