Imatge d'arxiu del campió mundial de Trial GP, Toni Bou

L'Hospitalet de l'Infant, capital del trial durant aquest cap de setmana

El municipi de la Costa Daurada acull la primera cursa del campionat del món de TrialGP

La primera prova del Campionat del Món de TrialGP se celebrarà a l’Hospitalet de l’Infant entre el 10 i el 12 de juny. El Mundial d'aquesta disciplina que tantes alegries dona al motociclisme espanyol temporada rere temporada començarà amb una prova organitzada per la Real Federación Motociclista Española (RFME), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant, el Moto Club Tarragona i el Moto Club Cambrils.

La presentació de la cita va tenir lloc aquest passat dimecres en un acte celebrat al municipi de la Costa Daurada i que va comptar amb la presència del pilot ulldeconenc Adam Raga i els expilots Albert Cabestany —team manager de Gas Gas— i Jordi Tarrés —team manager de TRS—, així com representants de les federacions catalana i espanyola.

També van prendre part en l'acte l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, així com el regidor d'Esports, Diego Garcia.  El batlle ha destacat la importància que té per al municipi acollir una prova d´aquest nivell, per la seva projecció nacional i internacional, tot recordant que l'any 2015 ja van ser amfitrions del Trial de les Nacions.

Pilots, ubicació i zones

El pàdoc i la sortida de la prova estaran ubicades al Passeig de l’Arenal, just davant de la platja. A prop del pàdoc estarà la zona 1, la 2 i la 3 estaran juntes, la 4 més distanciada i de la 5 a la 12 molt a prop entre elles per a comoditat dels assistents. Entre els pilots espanyols participants en la màxima categoria, TrialGP, destaquen el 30 vegades campió del món, Toni Bou, Gabriel Marcelli, Jaume Busto o l'ulldeconenc.

En TrialGP Women hi haurà Berta Abellán que, un any més, buscarà vèncer la campiona Emma Bristow, i endur-se el títol. En total hi haurà 85 pilots, dels quals 21 són espanyols, repartits entre les 4 categories convocades per a aquesta primera cita del Mundial de Trial: TrialGP, TrialGP Women, Trial2 i Trial3.

Divendres, la inauguració oficial

Durant la jornada de divendres, es faran els tràmits administratius, els entrenaments oficials i les visites dels pilots a les diferents zones per part dels pilots. En aquest sentit, a les 18 hores es farà l'acte inaugural, amb una desfilada dels participants pels carrers de la localitat, que començarà al Passeig de l'Arenal i finalitzarà a la plaça Berenguer d'Entença, on tindran lloc els parlaments i es faran les fotos oficials.

Dissabte i diumenge les curses arrencaran a les nou del matí, mentre que la cerimònia de lliurament de trofeus als guanyadors es farà al voltant de les 15.30 hores en cadascuna de les dues jornades.