Imatge de l'aparcament de la platja del Torn de l'Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant tanca a les nits els aparcaments de la platja del Torn

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha explicat que «és una mesura necessària per garantir la protecció d’una zona amb un gran valor natural»

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant ha refermat el seu compromís amb la protecció de l'entorn natural del municipi, i a partir d'aquest dijous està prohibit l’estacionament a la zona d'aparcaments de l'illot de la platja del Torn durant les nits. Concretament, es restringeix l'accés a l'espai entre les dotze de la nit i les vuit del matí.

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha explicat que «és una mesura necessària per garantir la protecció d’una de les zones amb major valor natural, que es veia amenaçada lamentablement per les actituds incíviques d’algunes persones que feien nit en aquest espai». Aquesta mesura se suma a la posada en marxa l’any passat de regulació de l’accés a l’aparcament amb control d’aforament.

Per això, el consistori ha instal·lat senyalització vertical prohibint l'estacionament a la zona d’aparcaments, i ha reforçat la vigilància policial per garantir que es compleix la normativa municipal. Les persones que no respectin la senyalització podran ser denunciades per incompliment de les ordenances del municipi.

Un espai amb gran valor paisatgístic

L’Espai d’Interès Natural la Rojala-Platja del Torn té un gran valor paisatgístic, incorpora molts indrets d'interès associats a la geomorfologia litoral, com cales, penya-segats, platges i roques aïllades, a més de ser hàbitat de nombroses espècies animals i vegetals amenaçades. Per aquest motiu està integrat dins la Xarxa Natura 2000.

En els darrers anys aquest espai està sofrint una massificació, fet que provoca un increment de diferents riscos que comprometen l'espai natural, com per exemple el risc d'incendi o la destrucció d'hàbitats. A més d’això, s’han detectat diverses actituds incíviques que estan accelerant la degradació de l’espai.

En aquest sentit, s'ha incrementat l’abocament de deixalles i aigües residuals, a més que s'instal·la mobiliari d’acampada que malmet les plantes i l’arbrat. L'objectiu d'aquesta mesura és la protecció de l'espai, una zona fràgil on hi ha flora i fauna protegida i d'elevat valor ecològic.