L'aspecte d'un dels carrers del barri de la Salut, a Salou, després de l'enèsim desbordament del barranc de Barenys.

Salou tramita les expropiacions per les obres de canalització del Barranc de Barenys i la nova estació de tren

Els propietaris afectats estan convocats del 5 al 25 de novembre a l'ajuntament per tramitar les actes d'expropiació

Salouinicia el procés d'expropiació per a les  obres del Barranc de Barenys i la nova  estació de tren. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que, des del 5 de novembre  fins al 25 de novembre, resten  convocats a l'ajuntament tots els  titulars de béns i drets afectats d'expropiació.


Es tracta del pas previ per a l'execució de les obres d'endegament i  canalització del  barranc. Durant aquest període de temps, es redactaran les actes prèvies per procedir a l'ocupació de les finques.


Per altra banda, els propietaris  afectats per les obres de la  nova estació de tren  Salou-PortAventura també estan convocats a l'Ajuntament de Salou el pròxim 3 de desembre per efectuar l'aixecament d'unes altres actes d'expropiació, en una convocatòria emesa per la Direcció General de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària, del Ministeri de Transports i Mobilitat.

Evitar les inundacions al barri de la Salut

L'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha mostrat satisfet per l'inici d'aquesta  primera fase de les obres, que serà un gran canvi per la  qualitat de vida dels salouencs, segons ha declarat, «cada cop som més a prop de solucionar definitivament les inundacions del barri de la Salut, així com de tenir acabada la nova estació de ferrocarril».


En la mateixa línia, el regidor de Gestió de Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que «amb les expropiacions i la tramitació de la modificació urbanística que es va aprovar inicialment, la Generalitat ja disposarà de la totalitat dels terrenys per a licitar i fer les obres, que podrien començar el setembre de 2021».