Concentració contra l'ocupació il·legal a Cambrils

El jutge ordena el desallotjament imminent els ocupes de Vilafortuny

El propietari recupera l'habitatge 10 dies després | La pressió veïnal ha accelerat el desenllaç

Punt final a la història. Deu dies després que José María Calderón, veí de Vilafortuny, descobrís amb sorpresa com quatre ocupes  s'havien apropiat del seu habitatge mentre ell era de visita a Barcelona, el legítim propietari de la llar ha pogut recuperar-la aquest dissabte, 12 de setembre. El jutge ha accelerat per ordenar el desallotjament  imminent de les quatre persones que han ocupat l'habitatge del carrer de la Serra de Llaberia durant prop de dues setmanes, i els Mossos han fet efectiva la resolució.

Després d'una setmana molt tensa  on, tal com va explicar TarragonaDigital, els veïns s'han organitzat sense dubtar-ho per incrementar la pressió sobre els ocupes de la casa amb sonores cassolades  cada dia a els 21.00 hores, Calderón ja té un final feliç a les mans. Des d'aquest dissabte ja torna a ser a casa seva, on ja ha canviat el pany, encara ha d'avaluar els danys que s'hagin pogut produir i no descarta instal·lar, a partir d'ara, una alarma  per evitar futurs ensurts. No era la primera vegada que es veia en una situació com aquesta.

La pressió dels veïns de Vilafortuny ha estat clau per recuperar l'habitatge de Calderón

El propietari  de la casa ha hagut d'allotjar-se durant més d'una setmana en una pensió, donada la impossibilitat d'accedir a l'immoble. Durant el desallotjament d'aquest dissabte es van viure episodis de tensió entre els quatre ocupes sortints i les desenes de veïns concentrats  a la porta per fer suport a Calderón, qui també es va emportar alguna escridassada per part dels expulsats. Amb la decisió judicial ferma i signada, el número 28 del carrer de la Serra de Llaberia de Vilafortuny  torna a acollir el seu legítim propietari a partir d'aquest cap de setmana.