Imatge virtual de l'avinguda de Carles Buïgas de Salou totalment peatonal.

Liciten per 2,8 milions d'euros la primera fase d'obres de l'avinguda Carles Buïgas de Salou

Els treballs s'hauran d'iniciar el pròxim mes d'octubre i duraran mig any

L'Ajuntament de Salou ha tret a licitació  les obres de renovació integral de l'avinguda Carles Buïgas, uns treballs que han de convertir aquesta via que vertebra la zona turística en un carrer de vianants  de forma permanent. Es tracta de la primera fase de la transformació i afecta el tram que va des de l'avinguda del Principat d'Andorra fins a la rotonda del carrer Murillo. Després de la darrera modificació del projecte, la previsió és que les obres comencin el pròxim mes d'octubre. 

2,8 milions d'inversió i sis mesos d'obres en la primera meitat de la transformació

El contracte  ha sortit a licitació per 2.782.000 euros i el termini perquè les empreses puguin presentar les seves ofertes romandrà obert fins al 18 de març. D'acord amb el projecte executiu, els treballs d'aquesta primera fase tindran una durada de sis mesos.

Les obres hauran de transformar per complet la fesomia del carrer amb la unificació de tot el paviment en una plataforma única. A més, es renovarà el sistema d'enllumenat amb nous fanals, es plantarà nou arbrat i s'instal·larà nou mobiliari urbà. A l'inici i el final del carrer s'hi instal·larà un sistema de pilones  automàtiques per controlar l'accés de vehicles de càrrega i descàrrega. Pel que fa als serveis, també es renovarà la xarxa de pluvials, es canviaran algunes canonades, es farà una nova xarxa de reg i se soterrarà una línia d'electricitat que hi ha al carrer Terol, entre altrs.

La renovació també afectarà els carrers adjacents a Carles Buïgas

A més de la intervenció per modernitzar l'avinguda Carles Buïgas, l'obra també suposarà una millora dels carrers adjacents que hi desemboquen. Així, en la primera fase també es renovaran els carrers de Terol, Bilbao, Murillo (fins a la cruïlla amb el carrer de Barbastre) i Montblanc, així com el passatge del Dr. Pigem (fins a la cruïlla amb el carrer de Montblanc) i el camí de vianants que connecta amb el carrer de Barbastre.