Imatge de les vies de tren del traçat de costa al seu pas per Salou.

Liciten el projecte de desmantellament de les vies del tren entre Vandellòs i PortAventura

El contracte té un pressupost de 555.961,82 euros, IVA inclòs, amb un termini estimat d'onze mesos

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha informat avui dijous, 20 d’agost, que ja s’ha licitat la redacció del projecte de desmantellament de la via entre Vandellòs i PortAventura, en desús després de la posada en marxa de la variant del Corredor del Mediterrani. El contracte, precisament, té un pressupost de licitació de 555.961,82 euros, IVA inclòs, amb un termini estimat d’execució d’onze mesos.

L’actuació inclourà uns 29 quilòmetres, repartits entre els termes municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou. La redacció del projecte constructiu definirà les actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació de drenatges de la plataforma ferroviària i la millora de la permeabilitat del trànsit. L’objectiu final de l’acció és integrar la plataforma perquè tingui un ús cívic als municipis pels quals discorre.

El projecte es basa en un estudi previ d’Adif AV, que ja va analitzar l’efecte barrera als municipis que creua la plataforma amb l’objectiu de complir amb la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA). La DIA, en concret, obliga a desmuntar tots els elements de la via antiga, electrificació i instal·lacions de seguretat, un cop posada en marxa la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.