Macaco i El Consorcio, protagonistes de les Nits Daurades de Salou

La regidora de Cultura i Festes ha afirmat que «sota aquesta idea la programació intenta donar resposta a totes les edats, nacionalitats, cultures i inquietuds artístiques»

El pròxim diumenge, dia 5 d'agost, arriba, un any més, la Festa Major d'Estiu de Salou, i amb ella un programa fet tant per als salouencs i salouenques com per als milers de turistes que es troben a Salou durant el període estival. En aquest sentit, la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, ha explicat que «sota aquesta idea la programació de les Nits intenta donar resposta a totes les edats, nacionalitats, cultures i inquietuds artístiques, oferint música, ball, màgia, tradició, cultura i esport».

Per altre costat, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut agrair la participació de les entitats i associacions col·laboradores i destacava que «és una festa que compartim amb molts visitants durant aquestes dates, i és una excel·lent manera de mostrat l'hospitalitat dels salouencs,  de la mateixa manera que oferim una mostra de la nostra cultura i tradicions».

Macaco i el Consorcio, plats forts de la programació de les Nits Daurades

Aquest any, les Nits Daurades aposten pels concerts de Macaco i el Consorcio com a caps de cartell,  entre altes molts actes com espectacles pirotècnics, més música, activitats culturals i també d'infantils, que formen un programa de més de quinze actes. El popular grup bilbaí el Consorcio actuarà el diumenge 12 d'agost a la plaça de les Comunitats Autònomes, on interpretarà la selecció dels seus millors cinquanta èxits. El concert de Macaco, on barrejarà rumba, reggae i funk, tindrà lloc un dimarts, dia 14 d'agost, al mateix lloc on el Consorcio.

El tret de sortida el donarà el pregó de festes, aquest any a càrrec de Fernando de Yarza-López-Madrazo,  president d'Henneo-Heraldo de Aragón i president de l'Associació Europea de Editores News Media Europe, i posteriorment la tronada marca l'inici de festes. 

En relació a la música, també hi haurà els concerts de la programació del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, com per exemple el de Catalan Brass Philharmonic Quintet-Joficat, que tindrà lloc al Passeig Jaume I, a l'Espigó del Moll. Seguint amb la música, els dies 8, 9 i 10 d'agost es podrà veure una trobada d'havaneres, l'espectacle flamenc 'Fuego' i la segona trobada de batucades i una ballada de folklore aragonès, respectivament. 

Macaco, juntament amb el Consorcio i Jeff Toussaint serà un dels plats forts de les Nits Daurades d'enguany.
Macaco, juntament amb el Consorcio i Jeff Toussaint serà un dels plats forts de les Nits Daurades d'enguany. | Cedida

 

La màgia també farà una parada a Salou, de la mà del mag i il·lusionista Jeff Toussaint,  famós per la seva presència en programes televisius com 'El Hormiguero'. El francès, que gaudeix d'una trajectòria de més de 27 anys, omplirà la plaça de les Comunitats Autònomes el dia 13 d'agost a les deu de la nit.

Per als més menuts, hi haurà activitats infantils a la urbanització Xalets de Salou,  on podran gaudir d'una tarda d'aigua i diversió el divendres 10 d'agost. El dia 12, hi haurà correfoc, que recorrerà els carrers de Salou des de la font lluminosa fins a les fonts Cibernètiques. 

El dimecres 15 d’agost, com ja és tradició, se celebrarà la Missa de Festa Major a les vuit del vespre, i la posterior Processó de la Mare de Déu a tres quarts de nou.  Sortirà des de l’Església Santa Maria del Mar fins al Passeig Miramar i fins a l’Espigó del Moll, on s’iniciarà la processó marítima. Un cop a terra, continuarà pel passeig Jaume I fins a l’alçada d’aquest monument. L'espectacle pirotècnic posarà punt final a la festa, però a continuació, es podrà gaudir de la música de l’orquestra Juniors a la plaça de les Comunitats Autònomes.