Pla detall d'una donant de sang

La Marató de donants de sang s'atura a Vila-seca el 16 i 17 d'abril

Es preveu aconseguir més de 300 donacions de sang i 52 de plasma | S'ha de reservar butaca per participar en la donació

Vila-seca serà seu aquest divendres 16 i dissabte  17 d'abril de la Marató de donants del Banc de Sang. Sota el lema 'Donar sang és una altra pel·lícula' començarà la campanya més multitudinària de l'any amb l'objectiu d'aconseguir més de 300 donacions de sang  i 52 de plasma al municipi de la Costa Daurada.

Amb aquestes xifres, les donacions permetran tractar prop de 900 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les seves reserves a un bon nivell. Un dels motius principals per l'increment i necessitat de donar sang és la represa d'intervencions i tractaments  ajornats durant la pandèmia. 

La Marató d'enguany ha fet un canvi de format per adaptar-se al funcionament de la donació des de l'inici de la pandèmia. Per aquest motiu, la jornada es fa en una ubicació diferent de les campanyes anteriors i tindran unes majors dimensions i dividides en dos dies i en jornada de matí i tarda. En el cas de Vila-seca es farà al Pavelló Municipal d'Esports i es comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca i l'Associació de Donants de sang del Tarragonès.

L'horari de la Marató de donants del Banc de Sang a Vila-seca serà al matí de 10 a 14 hores i a la tarda de 16 a 21 hores. Per poder participar en la donació de sang i plasma a Vila-seca s'ha de  reservar una butaca per fer-ho possible.