Imatge de Maria Oyonate, estudiant de Salou, al CETT

Darrera setmana per votar a la cuinera de Salou que aspira al premi 'Promeses de l'Alta Cuina'

El termini acaba aquest divendres, 26 de febrer

Recta final per saber qui seran els joves cuiners, i cuineres, d'arreu de l'Estat que lluitaran pel premi  'Promeses de l'Alta Cuina', el guardó impulsat per la prestigiosa escola d'hostaleria 'Le Cordon Bleu'. Una de les aspirants a passar a la gran final és una jove cuinera  de Salou, Maria Salou, de 21 anys que enguany finalitza els seus estudis al CETT, (Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy), un centre adscrit a la Universitat de Barcelona. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Oyonate competeix  amb 46 joves d'arreu de l'Estat per guanyar el premi final, un curs valorat en més de 23.000 euros a 'Le Cordon Bleu Madrid'. El premi 'Promeses de l'Alta Cuina' és un dels guardons  més reconeguts a Espanya destinat als estudiants de cuina, menors de 25 anys, que estigui cursant el darrer any dels seus estudis. 

'Ballotine' de pollastre

Oyonate ha presentat al concurs una 'Ballotine' de pollastre, acompanyada d'un pastís de tomàquet i carxofa i un cremós de xirivia. Maria Oyonate ha explicat el prcoés de creació  del plat: «Vaig decidir acompanyar la meva 'ballotine' amb un cremós de xirivia, perquè és un vegetal que es cull durant aquesta època de l'any i crec que el toc dolç que li aporta al plat és molt interessant. A més, vaig decidir acabar el meu cremós amb una mica de xocolata blanca per potenciar encara més aquesta dolçor de la xirivia».

Oyonate ha destacat que el concurs «suposa una oportunitat molt gran per donar-me més a conèixer dins el món de la cuina, així com per poder optar a estudiar en una escola  tan prestigiosa com 'Le Cordon Bleu'. M'agradaria poder complementar els meus estudis de cuina i la meva formació en restaurants en aquesta escola. Estic molt feliç per l'oportunitat i amb moltes ganes de seguir formant-me dins d'aquest món». Per poder votar el plat de Maria Oyonate es pot fer mitjançant aquest enllaç. El termini per votar acaba aquest divendres, 26 de febrer.