Mercè Dalmau podria no ser la candidata del PDECat a Cambrils

L'exalcaldessa i actual primera tinent d'alcalde podria no repetir al capdavant de la llista electoral | El partit prepara primàries internes

Dies i setmanes de reunions i decisions al PDECat de Cambrils. Mercè Dalmau, exalcaldessa del municipi i actual primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme, podria no repetir al capdavant de la llista electoral. Segons ha explicat a TarragonaDigital, encara no ha pres una decisió i, quan ho faci, ho comunicarà públicament. El cas és que els estatuts del PDECat estableixen que cal fer primàries per escollir el primer lloc de la llista.

Diversos escenaris possibles a les primàries del PDECat de Cambrils

En aquestes primàries, i en funció dels avals que calgui recollir, es podria presentar qualsevol militant de la formació, però les mirades estan posades en les actuals cares visibles del partit i, en especial, en la de qui va governar la vila marinera entre el 2011 i el 2015. Sense la decisió de Dalmau presa —tot i que ella mateixa apunta que arribarà «en breu»—, la maquinària del partit ja es prepara per a l'assemblea del pròxim 19 de gener. Serà la que ho deixarà tot encarrilat per decidir l'encapçalament de la butlleta electoral. Tampoc descarta cap escenari Josep Lluís Abella, actual número dos del partit, quart tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes.

Imatge d'arxiu de Josep Lluís Abella, regidor de Cultura i Festes
Imatge d'arxiu de Josep Lluís Abella, regidor de Cultura i Festes | Cedida

 

Segons ha explicat a aquest mitjà, la preferència del partit és evitar els embats interns, i acordar una única candidatura a les primàries internes per enfortir el projecte. Preguntat per la seva intenció en relació a aquesta assemblea, Abella respon que no l'ha pres, «estem encara valorant-ho tots, perquè la idea és anar tots a una, de moment no hi ha res clar». No serà fins d'aquí a dos dissabtes quan se sortirà de dubtes i el PDECat de Cambrils es posarà a treballar més intensament per preparar les eleccions municipals del mes de maig.

Imatge de la presentació pública del pacte de govern
Imatge de la presentació pública del pacte de govern | TarragonaDigital.com

 

El PDECat de Cambrils va ostentar l'alcaldia del municipi amb Mercè Dalmau al capdavant entre el 2011 i el 2015. Venien de quatre anys a l'oposició, també amb Dalmau, en aquell cas, com a portaveu. L'any 2015, tot i aconseguir els mateixos quatre regidors al plenari que ERC, no els van superar en vots, fet que va portar Camí Mendoza a l'alcaldia, acompanyada, això sí, del PDECat de Mercè Dalmau i del PSC d'Ana López.